Ispovest Predraga Spasića u subotu od 22.30 na SK3

Primera 17. mar 202315:30 > 18. mar 2023 15:41 1 komentar
Foto Sportnetwork/Sport Klub (Predrag Spasić)
Foto Sportnetwork/Sport Klub (Predrag Spasić)

"Pobediću i u životnoj utakmici", poruka je Predraga Spasića, koji je posle godina svojevoljne medijske izolacije iskreno i otvoreno pričao o svemu što mu se dešavalo u bogatoj karijeri, ali i kasnije kada je osetio onu drugu ružnu stranu medalje.

U Kragujevcu je bio Šumadijski Brigel, u Beogradu Vojvoda Spasić, dve i po godine nezamenjivi reprezentativac Jugoslavije i učesnik Svetskog prvenstva. Stigao je i do dresa kraljevskog Real Madrida i ukupno četiri sezone igrao u jednoj od najjačih liga na svetu. Naravno, kao i u karijeri svakog sportiste bilo je uspona i padova, ali Predrag Spasić i te kako može da bude ponosan na ono što je ostvario kao fudbaler.

Mogao je verovatno i više, ali splet okolnosti i sudbina poigrali su se i sa ovim ponosnim Šumadincem. U međuvremenu je uspeo da prevaziđe i neke ružne, van sportske izazove i vrati se na pravi put.

Godinama ga nije bilo u javnosti. Sad je izašao iz svojevoljne medijske izolacije. To je bila njegova lična odluka.

„Da, lična. Posle svega toga imao sam nekih problema, uložio sam u jednu firmu neka sredstva koja su mi zbog bombardovanja i svega onoga što se dešavalo, propala, doživeo sam finansijski gubitak. Posle toga sam se razočarao. Pao sam u neku letargiju, depresiju i još neke dodatne loše stvari su se dešavale u mom životu, tako da sam se bogami jedno deset godina borio sam sa sobom i uz pomoć familije, mog brata Bojana i jedne doktorke koja mi je puno pomogla, uspeo sam da se stabilizujem i izlečim od depresije“, priča Predrag Spasić u razgovoru za Sport Klub u koprodukciji sa Sportnetworkom NS.

Foto Sportnetwork/Sport Klub (Predrag Spasić)
Foto Sportnetwork/Sport Klub (Predrag Spasić)

Govorio je nekadašnji fudbaler Partizana i Real Madrida i tome šta danas radi, šta iz svog iskustva savetuje mladim fudbalerima i na šta posebno treba da obrate pažnju. Zbog čega ga je bilo sramota, a na šta je ponosan.

Pogledajte u polučasnom intervjuu i ko mu je dao nadimak Vojvoda Spasić, a ko ga je uporedio sa slavnim nemačkim fudbalerom. Kako je od drugoligaškog igrača iz Kragujevca za dve godine stigao do dresa Real Madrida. Šta mu je rekao tadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević, a šta predsednik Reala Ramon Mendoza. Zbog čega je srećan, a zbog čega se kaje što je prešao u Real. Zašto mu je Radomir Antić posle samo godinu dana savetovao da ode iz Madrida. Zašto smatra da je trebalo da igramo u finalu Svetskog prvenstva ’90 u Italiji? Šta kaže o Ivici Osimu, a šta o Piksiju Stojkoviću i Deji Savićeviću. Koji njegov saigrač je bio jedan od najboljih špiceva u Evropi…

Ceo intervju pogledajte u subotu 18. marta od 22.30 na Sport Klubu 3.

Guliver image (SP 1990 Jugoslavija - SR Nemačka: Predrag Spasić i Jirgen Klinsman, iza je Dragoljub Brnović) German forward Juergen Klinsmann (2nd from L)runs with the ball tries to by-pass Yugoslavian defender Predrag Spasic (L) while the Yugoslavian midfielder Dragoljub Biznovic (2nd from R) and the Danish referee Peter Mikkelsen (R) look on during the 1990 World Cup soccer game Germany against Yugoslavia in Milan, Italy, 10 June 1990. Germany won the game 4-1 against Yugoslavia and Klinsmann contributed one goal towards the final result. Soccer World Cup 1990: Germany vs Yugoslavia
Guliver image (SP 1990 Jugoslavija – SR Nemačka: Predrag Spasić i Jirgen Klinsman, iza je Dragoljub Brnović)
fudbalska reprezentacija Jugoslavije 1990.
Guliver Image
Guliver image (SP 1990: Predrag Spasić)
Guliver image (SP 1990: Predrag Spasić)
Rudi Völler Guliver image (SP 1990 Jugoslavija - SR Nemačka: Predrag Spasić i Rudi Feler)
Sven Simon via Guliver image (SP 1990 Jugoslavija – SR Nemačka: Predrag Spasić i Rudi Feler)
SQUADRA: DAVOR JOZIC, PREDRAG SPASIC, SRECKO KATANEC, ZORAN VULIC, ZLATKO VUJOVIC, TOMISLAV IVKOVIC, FARUK HADZIBEGIC; DEJAN SAVICEVIC, SAFET SUSIC, MIRSAD BALJIC, DRAGAN STOJKOVIC CAMPIONATI MONDIALI ITALIA 1990 GERMANIA OVEST-JUGOSLAVIA 4-1
Guliver image
Kicker/Liedel via Guliver - SP 1990 Jugoslavija - Španija: Predrag Spasić i Hulio Salinas) Julio Salinas (Spanien, re.) gegen Predrag Spasic (Jugoslawien)
Kicker/Liedel via Guliver – SP 1990 Jugoslavija – Španija: Predrag Spasić i Hulio Salinas)

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare