„Katar se neće ponoviti, hotel u Nemačkoj samo za ekipu“

Reprezentacija 18. maj 202410:20 20 komentara
SK

Nadolazeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj bilo je jedna od glavnih tema gostovanja Dragana Džajića u popularnom podkastu Wish&Goal.

Oseća se polako dah velikog takmičenja, počele su i završne pripreme u očekivanju prve utakmice, 14. juna.

Wish&Goal

Predsednik FSS, u ekskluzivnom razgovoru sa domaćinima, Nebojšom Viškovićem i Gojkom Andrijaševićem, najavio je i nekoliko organizacionih novina.

„Približava se EP, Piksi gleda utakmice, formirao je spisak fudbalera najbližih Nemačkoj. Sve prepuštam Stojkoviću, selektor mnogo bolje poznaje ekipu, s naše strane, garantujem da će organizacija biti na najvišem nivou“, istakao je Dragan Džajić.

I pojasnio:

„Postoji već dogovor oko odlaska na EP, smeštaja ekipe, ostalih članova ekspedicije. Složili smo se sa stručnim štabom da u jednom hotelu borave isključivo reprezentativci. Ostali, članovi IO i gosti FSS biće smešteni u drugom hotelu. Moramo da napravimo dobar ambijent i ne doživimo scenario iz Katara. Bilo je tada mnogo priče i reči o drugim stvarima, u Nemačkoj ne bi to trebalo da se dozvoli. Rekao sam i u razgovoru sa Piksijem – greška ne sme da se ponovi. Ostavljen je prostor medijima da pišu što jeste i nije. Verovatno da ima i preterivanja, ali najbitnije da se ekipi obezbedi mir, u hotelu svako hoće, na primer članovi izvršnog odbora, nešto da kaže. Pustite trenere i reprezentativce da se bave svojim poslom, svi navijajte, nije to uvredljivo. Zato je najbolje da se presele u drugi hotel, naravno, o trošku saveza.“

Jedini lek za povratak poverenja u državni tim, smatra Džajić, mogu da budu uspesi. Reprezentaciju, kako prolaze godine, ipak, ne bije dobar glas. Ima li objašnjenja?

„Ne znam zbog čega je tako… Kao akter Mondijala 1974. pamtim – bilo je više priče o kopačkama, da li smo igrali u „pumi“, ili „adidas“ cipelama, nego o dešavanjima na terenu. Treba razumeti i medije, piše se šta hoće ljudi da čitaju, nebitno lepo, ili ružno. Verujte, svaki igrač sazna za ružnu reč o sebi – da li pročita, ili sazna od drugih, nije ni važno. Očekuju nas na početku tri zahtevne utakmice, svaki fokus mimo protivnika može da bude opasan. Svaki rival, Engleska, Danska i Slovenija, iziskuje maksimalnu pažnju.“

Kritike se nižu, koliko može Srbija u Nemačkoj. I šta potencijalan uspeh može da donese – nizala su se pitanja domaćina.

„Možda malo precenjujemo sebe u ovom trenutku. Mnogo reprezentativaca je u Evropi, cenim svakog od njih i narod očekuje bolje igre. Posle prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom bilo je više kritika nego nakon Katara. Rešenje se krije u pobedama i dobrim igrama, napokon, i kultu državnog tima! Samo dobri rezultati garantuju napredak – evo šanse u Nemačkoj. Ostavite reči, navijači će na velikom takmičenju, kakvo dolazi, proceniti! Narod može da bude razočaran, ali ne sme da se odvaja od reprezentacije“, konstatovao je predsednik FSS.

Više puta, tokom razgovora, Džajić je potencirao homogenu grupu i uveravanja da aktuelni sastav krasi sjajan ambijent.

„Verujem da se i naši momci ježe na „Bože pravde“. Sviđa mi se grupa reprezentativaca, koliko sam ih upoznao, nema destruktivnih, niti remetilački raspoloženih. Razgovarao sam i sa selektrom, dobio uveravanja da nema ni ljutih! Ne sumnjam – sve su to dobri momci! Uz njih sam uvek i ništa negativno nisam primetio. Svako oseća, kad svira himna, „hoću da pobedim za moju zemlju“… Moraju da naviknu i na kritike, lakše je momcima angažovanim preko granice, ne moraju da pročitaju, ili čuju svaku reč o sebi.“

Potvrdio je predsednik FSS – selektora Stojkovića čeka ugovor do 2026.

„Potpisaćemo ga ovih dana…“

Bez obzira na rezultate u Nemačkoj?

„Izrazio je želju, da igrači vide kontinuitet. Naravno, Piksi nije od juče da ne shvata obaveze i odgovornost. U redu je da samopouzdanje vidi kao bitan faktor i u sa novim ugovorom. Nikad kao trener, ne znate koliko će da trajete, naravno, rezultati su na prvom mestu“, pojasnio je Dragan Džajić u skoro dvosatnom razgovoru sa domaćinima.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare