Lepo priznanje: Matija Šarkić najbolji igrač Birmingema

Foto: FSCG

Crnogorski fudbalski reprezentativac, golman Matija Šarkić, dobio je lepo priznanje. Naime, Matija je proglašen za najboljeg igrača sezone Birmingema, iako je poslednji meč odigrao 2. januara, kada je povredio rame i morao na operaciju.

Šarkić je upisao 23 nastupa u Čempionšipu, na deset nije primio gol, sve do povrede koja ga je odvojila od terena, a od koje se nedavno i oporavio. On je u Birmingemu branio kao pozajmljen igrač premijerligaša Vulverhemptona, a engleski mediji javljaju da Birmingem želi da ga vrati i naredne sezone.

Šarkić je izrazio želju da igra na najvišem mogućem nivou, ali je priznao da bi i povratak u Birmingem bio privlačan:

„Osećam da imam nedovršenog posla u Birmingemu, to je očigledno“, rekao je Šarkić za Birmingham Live, pa nastavio:

FSCG

„Ali, još čekam da vidim šta će reći Vulverhempton i da vidim kakva je situacija u Birmingemu. Ključni faktor u izboru sredine biće vreme koje ću provoditi na terenu. Želim da igram, to je od vitalnog značaja u mojim godinama. Želim da pokažem šta mogu, da ostvarim ciljeve koje imam, da igram na međunarodnom nivou, da igram u Premijer ligi.”

Nakon oporavka od povrede, Matija Šarkić bi mogao da bude u kombinaciji za reprezentaciju Crne Gore u junskim mečevima Lige nacija, nakon što je branio na četiri meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.