Marušić posle Turske: Želimo pozitivan rezultat u Holandiji

Adam Marušić
REUTERS/Murad Sezer

Fudbalska reprezentacija Crne Gore vratila se iz Istanbula, gde je osvojila kapitalan bod protiv Turske, jednog od favorita u grupi G, ozbiljnog kandidata za plasman na Svetsko prvenstvo.

Crna Gora je prošla put od sumraka do svitanja. Od 0:2 nakon pola sata igre, do 2:2 u 97. minutu golom Rista Radunovića. Međutim, ni jednog trenutka ne treba zaboraviti da su Crnu Goru u igru vratili Nebojša Kosović kao asistent i Adam Marušić, kao strelac gola u završnici prvog poluvremena.

„Primili smo dva jeftina gola, ali uspeli smo da se vratimo u meč, a zatim da fenomenalnim golom Rista Radunovića, stignemo i do zlata vrednog boda. Cilj nam je bio da se nadigravamo, znali smo da ćemo imati šanse, koje moramo da iskoristimo. Uspeli smo u tome i naravno da smo srećni i zadovoljni“, naglasio je Adam Marušić.

Vremena za slavlje nema, jer Crnu Goru ceć 4. septembra očekuje duel sa  Holandijom u Ajndhovenu.

„Holandija je mnogo kvalitetnija od Turske, ali u grupi je sve moguće. Uostalom, Turska je pobedila Holandiju. Iznenađenja se događaju. Iskreno verujem da možemo da izvučemo povoljan rezultat u Holandiji. Nema vremena za oporavak, ali kako je nama, tako je i njima. Holandija je isto imala težak meč protiv Norveške. Moramo da se spremimo najbolje što možemo, moramo da pružimo maksimum, pa i više od toga, ako želimo, a želimo do pozitivnog rezultata u Ajndhovenu”.

U ostalim mečevima grupe G, Holandija i Norveška su odigrale nerešeno – 1:1, dok je Letonija uz dosta muke pobedila Gibraltar sa 3:1.

U narednoj rundi, koja je na programu 4. septembra, snage će odmeriti Holandija – Crna Gora, Gibraltar – Turska i Letonija – Norveška.

Tabela: Turska 8, Holandija, Norveška i Crna Gora po 7,  Letonija 4, Gibraltar je bez bodova.

 

Komentari (0)

Vidi sve komentare