Mitar: Familija ponosna na moj rekord u reprezentaciji

Reprezentacija 8. okt 202116:06 0 komentara
Aleksandar Mitrović
Guliver Image / Image ID: 1006393960

Aleksandar Mitrović dao je intervju za FIFA sajt u kome je govorio o rekordu od 43 gola koja je postigao u dresu reprezentacije Srbije.

„Volim svaki gol koji sam postigao. Svaki pogodak je drugačiji i poseban na svoj način. Ako baš moram neki da izdvojim, onda je to moj prvi, protiv Hrvatske i protiv Irske u Beogradu u martu“, rekao je Mitrović na početku razgovora.

Visoki napadač je istakao koliki značaj za njega ima to što je oborio rekord Stjepana Bobeka u nacionalnom timu.

„Veoma sam ponosan zbog toga, velika stvar je to stvar za mene i moju porodicu. Rekord je trajao od 1956. godine, zato mi sve to budi neverovatna osećanja, to je jedan od najvažnijih trenutaka u mom životu i karijeri. Maštao sam o njegovom obaranju od malih nogu, otkako sam počeo da igram za reprezentaciju. Bilo je dosta velikih imena koji su nosili dres državnog tima, a koji nisu uspeli da ga obore. Uvek sam verovao u svoje mogućnosti i radio sam naporno da bih ostvario san“.

Mitrović je istakao da nije opsednut statistikom.

„Fudbal je strast više nego išta drugo. Nisam opsednut statistikom. Uvek je lepo kada imaš dobre brojke, ali fudbal igram zato što ga volim. To je ono što me tera da radim više, da dajem sve od sebe. Kada prestanem da osećam strast, povući ću se“.

Fudbaler Fulama je govorio i o utakmici sa Portugalijom.

„Igrali smo stvarno dobro protiv njih u Beogradu. Imali su dve šanse i postigli dva gola. Ne mogu da kažem da smo bili bolji, ali smo imali bolje šanse od njih. Poštujemo ih, veliki su tim sa mnogo odličnih igrača, ali se pokazalo da možemo da se nosimo sa njima. Imamo još dve teške utakmice pre meča sa Portugalijom: protiv Luksemburga i Azerbejdžana. Moramo prvo na njih da se koncentrišemo, jer mogu da nam naprave probleme. Potrudićemo se da sebi obezbedimo najbolju moguću poziciju pred meč sa Portugalcima“.

Mitar je istakao da posle učešća na Svetskom prvenstvu u Rusiji ostao žal.

„Nema lepšeg osećaja od predstavljanja svoje zemlje na velikom takmičenju. Imam neka lepa sećanja na Svetsko prvenstvo i neka ne tako lepa, jer smo bili blizu prolaska u drugu rundu. Ono što posebno izdvajam je pobeda nad Kostarikom u prvom kolu (1:0), a imao sam i sreću da postignem gol protiv Švajcarske. Generalni utisak mi je bio sjajan. Putovanje, pripreme, osećaj pre utakmica… Nadam se da ću sve to doživeti još neki put u budućnosti. Imamo i dalje gorak ukus u ustima sa tog takmičenja. Imali smo stvarno dobar sastav i na papiru bili smo najbolji u grupi posle Brazila. Napravili smo previše grešaka i nismo imali nimalo sreće. Nismo uspeli da ostvarimo potencijal koji smo imali“, rekao je između ostalog Mitrović

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!