Nastavljaju se borbe u FSS: „Fudbal“ bez Šurbatovića

Reprezentacija 17. mar 202323:45 6 komentara
Jovan Šurbatović, Zvezdan Terzić
Srdjan Stevanovic/Starsport

Nema mira u Fudbalskom savezu Srbije. Činilo se da je u popodnevnim satima utihnuo rat oko generalnog sekretara, međutim, na zvaničnoj internet prezentaciji FSS, u ovom trenutku, stoji verzija „Fudbala“ bez imenovanja Jovana Šurbatovića.

Praktično, ako je verovati službenom glasniku srpske kuće fudbala, Izvršni odbor na prvoj sednici u mandatu predsednika Dragana Džajića nije ni imenovao generalnog sekretara.

Povezano

Prvi operativac srpske kuće fudbala, Jovan Šurbatović, u ovom trenutku hiljadama kilometara udaljen od Beograda, u Ruandi, prati udar protivnika, bez velikog prostora da reaguje. Navodno, generalni sekretar uzda se u podršku Branislava Nedimovića, nezvanično, prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije. Na drugoj strani, stoji grupa bliska Draganu Džajiću, čiji cilj su smena Jovana Šurbatovića i konrektniji uticaj na Terazijama 35. Borbe će, najverovatnije, potrajati duže vreme…

Podsetimo, IO je na prvoj sednici izabrao Jovana Šurbatovića za generalnog sekretara na mandatni period do 2027. Tako je barem objavljeno na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

U fudbalskim krugovima kasnije se čula, doduše nepotvrđena informacija, da je prvom operativcu produžen mandat, sa statusom v.d. i to do kraja godine. Isti izvori spekulisali su o skoroj pripremi naslednika generalnog sekretara.

U kratkom vremenskom razdoblju štampana su dva različita „Fudbala“. Jedna verzija sa imenovanjem Jovana Šurbatovića, druga bez famozne tačke broj jedan. Oba primerka zavedena su pod brojem šest za 2023. godinu i 14. martom, kao datumom.

Priča o smeni u režiji Dragana Džajića brzo je stavljena ad akta – kao neozbiljna i pravno neutemeljena. Generalnog sekretara ne može da promeni predsednik, već isključivo većina na sednici Izvršnog odbora. Zato je u ovom trenutku ključan odgovor na pitanje – ko je i kada izabrao Jovana Šurbatovića za generalnog sekretara do 2027? I šta stoji u zapisniku sa sednice Izvršnog odbora od 14. marta?

Očigledno, potrajaće borbe na i oko Terazija 35…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare