Nazire se Džajin tim: Nedimović, Kolarov, Gašić, Simović…

Reprezentacija 16. feb 202312:15 112 komentara
Dragan Džajić i Nenad Bjeković
Peđa Milosavljević/Starsport

U očekivanju ozvaničenja kandidature Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije na površinu izbijaju imena članova saradnika počasnog predsednika Crvene zvezde u potencijalnom budućem Izvršnom odboru.

Iz više izvora potvrđena su još sinoć, u sklopu o navodnom predlogu zapadnog regiona, obelodanjena rešenja o potpredsedničkim mestima.

Izborne igrarije

Uz Dragana Džajića, biće četvorica najbližih saradnika – Branislav Nedimović, Nenad Bjeković, Aleksandar Kolarov i Stefan Babović.

Nije teško pretpostaviti da će operativni deo poslova, shodno težini i uticaju, biti poveren bivšem ministru poljoprivrede. Kao prvi potpredsednik, iako zvanično statutatno taj pojam ne postoji, Branislav Nedimović imaće posebna ovlašćenja unutar budućeg IO, pod uslovom da Dragan Džajić pobedi 14. marta. Pogotovo, što je već ranije u političkim krugovima procenjeno da Nedimovićeva kandidatura nije dobro rešenje, u svetlu najavljene borbe sa Nemanjom Vidićem.

Na talasu posebnog uticaja određenog kruga, skrajnutog poslednjih godina sa Terazija 35, koji je bio i otvoren zagovornik fronta protiv selektora Dragana Stojkovića Piksija, u FSS dolaze Aleksandar Kolarov i Stefan Babović.

Poslednji je igrao u Partizanu i zajedno sa Nenadom Bjekovićem biće neformalni predstavnik kluba iz Humske ulice.

Ostalih deset imena potencijalnog IO, po ukusima ekipe okupljene iza Dragana Džajića, polako izlazi na površinu.

Mesto u „fudbalskoj vladi”, ukoliko Džaja pobedi, očekuje Vladana Gašića. Prvi čovek kruševačkog fudbala naći će se u IO, umesto Zorana Ignjatovića, predsednika istočnog regiona.

Očekivano, mesta u Džajićevom Izvršnom odboru čekaju i Marka Zdravkovića, prvog čoveka fudbalskog Beograda i Nebojšu Živanovića, predsednika zapadnog regiona.

Pokrajinski fudbal, prema najavama, predstavljaće Dragan Simović, predsednik FS Vojvodine.

Superligaški klubovi biće zastupljeni sa trojicom delegata. Uz Dragana Džajića, počasnog predsednika Crvene zvezde, mesta u njegovom IO FSS, smeše se Vojvodini i Čukaričkom.

Novosadski klub, prema najavama, zastupaće predsednik Dragoljub Zbiljić.

Beograđani će u potencijalni IO delegirati direktora Dijanu Petrović Đorđević, čiji je angažman u FSS bio posebno vrednovan. Pominjalo se da će Čukarički imati i mesto u timu Nemanje Vidića… Potvrda se očekuje uskoro!

Izvršni odbor FSS imaće 15 članova – predsednika, četvoricu potpredsednika i deset članova…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare