„Nije zato što mama ne može da igra“

Reprezentacija 22. sep 202314:47 0 komentara
Džuli Erts
Reuters/Aaron Doster-USA TODAY Sports

Dvostruka svetska šampionka Džuli Erts odigrala je u četvrtak poslednju utakmicu za žensku fudbalsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Jedna od najvažnijih fudbalerki reprezentacije SAD i jedna od ikona fudbala žena u proteklih deset godina karijeru završava sa 123 meča odigrana u dresu državnog tima.

Kako je rekla, odluku da više ne igra fudbal nije donela zato što misli da sa punom 31 godinom više ne može da igra na najvišem nivou. Izabrala je da karijeru završi pod svojim uslovima, i dodala da su se njeni prioriteti promenili kada je prošle godine postala majka.

„Nije zato što mama ne može da igra. Mama može da igra. Samo je promenila prioritete, mislim da to dolazi sa godinama. Ponosna sam na to kako sam napredovala i zahvalna sam na svemu što mi je fudbal dao. Uzbuđena sam zbog novog poglavlja u svom životu i zahvalna što sam pronašla nešto što volim više od fudbala, a to je da budem mama. Fudbale, volim te. Nije do tebe, do mene je. Ja sam se promenila“, poručila je dva puta najbolja fudbaleka godine u SAD.

„Za svaku devojčicu koja negde na svetu sanja o fudbalu – vredi svake muke i svakog odricanja. Svaki sekund!“, dodala je na kraju sada već bivša reprezentativka SAD koja je zamenjena u 35. minutu prijateljskog meča sa Južnom Afrikom kako bi je navijači i saigračice ispratili sa terena poslednji put.

Bonus video