Piksi odgovorio Vidiću: Da sam zaradio 116, gde je problem?

Reprezentacija 4. dec 202322:53 220 komentara
Dragan Stojković
REUTERS/Stoyan Nenov

Da li je tačno da ste toliko zaradili, bilo je jedno od pitanja za selektora Dragana Stojkovića Piksija, u intervjuu koji je dao "Sportskom žurnalu".

Naravno, reč je o odgovoru na intervju Nemanje Vidića nedeljniku „NIN“ u kojem je proslavljeni fudbaler, između ostalog, rekao da je iz budžeta FSS za potrebe selektora i stručnog štaba „A“ reprezentacije izdvojeno 16 miliona evra za dve godine.

Slično saopštenju FSS u kojem je navedeno da se Vidić ne razume u temu o kojoj govori, ali je propuštena prilika da se odgovori činjenicama i tačnim podacima, i selektor Stojković je rekao da to „nije tačno“, ali ne i šta jeste.

„Nije“, odgovorio je Stojković na pitanje novinara „Žurnala“.

„Ako Vidić izađe sa informacijom gde se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne sme da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare uneo u Savez? Nije to državni novac?“, uzvratio je Piksi pitanjem, koji potom nije želeo da kaže šta jeste istina.

„Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to“.

Nastavio je…

„Postoje poreski organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam da li je Nemanja izmanipulisan, da li postoji grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto“, dodao je.

Nemanja Vidić
SK

U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavio se deo iz godišnjeg finansijskog izveštaja Fudbalskog saveza Srbije posvećen „učešću pojedinih grupa rashoda u ukupnim rashodima za period 1. januar – 31. decembar 2022. u odnosu na 1. januar – 31. decembar 2021. U koloni „Lična primanja: Selektori i članovi stručnih štabova svih selekcija“ stoji da je u 2021. utrošeno 742.215.399,58, a u 2022. 1.233.565.814,17 dinara.

Razgovor se potom okrenuo selektorovim emocijama.

„Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvek govorio lepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam pre svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mesto za tu vrstu pitanja je sednica Skupština, čije je član“, rekao je Stojković.

On kaže da se Vidić ne pojavljuje u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije.

„Nikad nije bio, niti će da dođe. Nismo svi te sreće da radimo i igramo u Engleskoj. Neko mora da radi i na drugim mestima. Ružno da se u tom kontekstu pominje moje ime. Može da me kritikuje, da mu se ne sviđa kako igramo, koje igrače pozivam. Napravio je autogol sa tajmingom. Mogao je da kaže pre ili posle, a ne dan-dva pred ceremoniju žreba, u Filharmoniji gde smo s ponosom predstavljali Srbiju“, izjavio je selektor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare