Piksi vidno nervozan: Uživali smo u lepotama Budimpešte

Reprezentacija 24. mar 202222:20 > 22:35 2 komentara
Dragan Stojković
FSS

Vidno nervozan, uprkos pobedi nad Mađarskom, selektor Srbije Dragan Stojković nije bio previše raspoložen za priču i analizu utakmice na konferenciji za medije.

Na pitanje da prokomentariše meč u Budimpešti, čime je zadovoljan i šta je video tokom 90 minuta duela sa severnim susedima, lakonski je prozborio:

Povezano

„Zadovoljni smo svim, od lepog vremena, prelepog stadiona, dobre utakmice, pobede, uživanja u znamenitostima Budimpešte“, istakao je Dragan Stojković.

„Orlovi“ su meč rešili zahvaljujući golu u prvom poluvremenu. Selektor nije želeo ni da upoređuje partiju tokom prvih i drugih 45 minuta.

„Kad nema takmičarskoj naboja, onda uživate u onome što imate na terenu.“

Primetili su mađarski novinari da je Stojković nekoliko puta nervozno reagovao na pojedine poteze izabranika.

„Par puta sam se naljutio na moje igrače, gubili smo loptu olako. Nije to ništa strašno, normalna stvar u fudbalu. Imali smo nekoliko lepih akcija, mogli smo da postignemo još koji pogodak. Mađarska zaslužuje poštovanje.“

Interesovalo je i predstavnike novinara iz zemlje domaćine kakav plan Srbija ima pred gostovanje u Danskoj, za pet dana.

„Imaćemo isti pristup kao i u Budimpešti. Tražili su tri, ili četiri igrača, da ih zamenim, bilo je prinudnih izmena, videćemo koliko će se oporaviti do meča u Kopenhagenu. Ne znam zašto vas uopšte interesuje naš meč sa Dancima, jedino ako pratite kako Srbija igra…“, zaključio je Dragan Stojković oficijalni deo konferencije za medije.

Interesantnije je bilo po završetku. Na naše pitanje koja od znamenitosti je ostavila na njega najveći utisak, Stojković je kratko odgovorio na srpskom:

„Budimpešta je prelep grad!“

A, potom nastavio priču i na engleskom o lepotama glavnog grada Mađarske. Tek kasnije, pošto su shvatili o čemu se radi, mađarski novinari grohotom su propratili izlaganje selektora Srbije.

Za fudbal ima vremena… I nije nebitno – konferencija selektora Mađarske, Marka Rosija, trajala je 15 puta duže…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare