Piksijev spisak: Četvorica debitanta za turneju u Aziji

Reprezentacija 28. maj 202112:18 > 12:43 komentara
fudbal Srbija trening Baku Dragan Stojković Piksi Azerbejdžan
Foto FSS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak od 20 igrača koje vodi na turneju u Aziju. Na njemu se nalaze četvorica debitanta, dok je određeni broj standardnih reprezentativaca dobio poštedu.

Orlovi će u Japanu igrati prijateljske mečeve protiv Jamajke sedmog juna, a četiri dana kasnije sa selekcijom domaćina.

Piksi je tu priliku iskoristio da na spisak uvrsti određeni broj debitanata. Tu se, pre svega, misli na golmana Kortrajka Marka Ilića, defanzivca Kelna Savu Čestića, levog beka Empolija Aleksu Terzića i napadača Volfsbergera Dejana Joveljića.

Sa druge strane, put istoka Azije neće krenuti kapiten Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Nikola Milenković i Marko Dmitrović.

Za razliku od njih, u timu su i ovoga puta Aleksandar Mitrović, Predrag Rajković, Strahinja Pavlović, Dušan Vlahović

Spisak igrača:

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Ilić (Kortrajk), Đorđe Nikolić (Bazel)

Odbrana: Stefan Mitrović (Strazbur), Sava Čestić (Keln), Uroš Spajić (Krasnodar), Strahinja Pavlović (Monako), Marko Petković (TSC), Aleksa Terzić (Empoli), Mihailo Ristić (Monpelje).

Sredina: Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Darko Lazović (Verona), Ivan Ilić (Verona), Marko Grujić (Liverpul), Andrija Živković (PAOK).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Fjorentina), Dejan Joveljić (Volfsberger), Filip Đuričić (Sasuolo).

Prilikom saopštavanja spiska, selektor Stojković izneo je i detaljan plan rada u narednom periodu.

Prema programu koji nam sledi od ponedeljka 31. maja počinjemo sa treninzima i pripremama za prijateljski meč sa Jamajkom i utakmicu na Kirin kup čelendžu protiv Japana. Sa zadovoljstvom smo prihvatili da učestvujemo na ovom prestižnom turniru. U sklopu priprema za odlazak u Japan, u sredu 2. juna u Sportskom centru odigraćemo trening meč protiv naše Mlade reprezentacije (U21), koji će biti zatvoren za javnost. O svemu ćemo više pričati na konferenciji za medije koja će biti održana u danu kada se reprezentacija okuplja, u ponedeljak“, izjavio je Piksi za sajt Fudbalskog saveza Srbije.