Pismo predsedniku Srbije: Nemanja Vidić – kad ako ne sad!?

Reprezentacija 15. feb 20239:30 57 komentara
Julian Finney/Getty images Sport

Na Sport klubovu adresu stigao je još jedan glas iz Afrike. Poznati trener Slavko Matić, danas angažovan u najstarijem afričkom klubu, Harts of ouku iz Gane, pisao je predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Tema – izbor predsednika Fudbalskog saveza Srbije. I jasan glas „za” poveren Nemanji Vidiću. Uz hrpu obrazloženja, zbog čega veliki fudbaler zaslužuje podršku da se nađe na čelu srpske kuće fudbala. Pismo prenosimo u celosti.

Glas za Nemanju Vidića

„Poštovani g. predsedniče, pišem Vam povodom kandidature i izbora za predsednika Fudbalskog savez Srbije.

Godinama stojite uz vaš slogan „Budućnost Srbije”, koji zvuči jako moćno, liderski i odgovorno, ideološki ostvarljivo…

Ako želimo da imamo budućnost „fudbalske Srbije, i ako neko treba da bude predsednik FSS, onda je to Nemanja Vidić. Kad ako ne sad!?

Mnogo je razloga – kapiten Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve, Mančester junajteda, Intera, to ne može svako. Može samo neko ko ima izrazite liderske i ljudske osobine, neko vredan, razuman, hrabar, pošten,  poštovan i ko poštuje, odgovoran, disciplonovan, školovan, inteligentan, ko zna šta i kad treba, neko ko je Spartanac, fer-plej igrač, a to je Nemanja.

Ako već, Bogu hvala, imamo takvog čoveka, i on želi da preuzme tu odgovornost i vodi naš fudbal, to znači da je spreman da se bori sa nadolazećim, mnogobrojnim, izazovima…

Spreman je da da pokrene fudbalsku Srbiju. Nažalost, mi ne stojimo u mestu, drugi napreduju. Krajnje je vreme da budemo fudbalska mašinerija, jer mi to možemo samo do sada nismo znali kako. Krajnje je vreme počnemo više da radimo u interesu stotine hiljada talentovanih fudbalera, naše „budućnosti” koja čeka istinskog fudbalskog vođu. Krajnje je vreme da „fudbalska” Srbija krene da se penje ka vrhu „fudbalske” Evrope i sveta.

Slavko Matić
Privatna arhiva

Ne sumnjajte da se Nemanja Vidić neće konsultovati i neće posavetovati kada bude mislio da to treba sa velikim fudbalskim radnicima i legendama, fudbalskim vucima sa velikim iskustvom, kao što su poštovani g. Bjeković, g. Džajić…Ali ako želimo da gledamo u „budućnost”, a to želimo, onda  moramo ka njoj  i krenuti sa mlađim snagama i novom energijom.

To moramo početi sa nekim ko je cenjen i obožavan u celom svetu, taj neko treba da nas predvodi. Neko ko se fudbalski razvijao i kao fudbaler i kao funkcioner školovao u najvećim fudbalskim strukturama, sa kontanktima po celom svetu, kojem se ceo sportski, ne samo fudbalski, svet klanja i poštuje. Neko ko je ne smem to nikako zaboraviti „rastao”, uz najvećeg trenera, a još važnije za Nemanju i sve nas fudbalskog „menadžera”, Ser Aleksa Fergusona. Samo jedan mesec učenja o sportskom menadžmentu sa njim je mnogo, a bilo je tu mnogo godina zajedničkih uspeha, trofeja i rekorda.

I mnogo važno g. predsedniče je to što će Nemanja Vidić ujediniti fudbalsku Srbiju. Obožavan do neba sa jedne strane Topčiderkog brda, ništa manje poštovan sa druge…

Imao sam obavezu da Vam napišem kratko pismo g. predsedniče, jer nemamo više vremena za gubljenje, zbog ljudi  koji vole fudbal, zbog nas koji se trudimo da živimo od njega, zbog svih mladih fudbalera koji vide lepšu „budućnost” sa njim i kroz njega.

U nadi da ćete pronaći par minuta i pročitati ove redove,  sportski vas pozdravlja Slavko Matić UEFA PRO licencirani trener, veliki navijač Partizana i poštovalac Crvene zvezde i svih ostalih klubova  naše najlepše zemlje, obožavalac fudbala.

Srećan praznik Sretenje Gospodnje, srećan Dan državnosti. Živela Srbija!”

Komentari (57)

Vidi sve komentare