Pokazao tetovažu OVK, za „ujedinjenje albanskih teritorija“

Reprezentacija 11. sep 202315:54 28 komentara
Mirilind Daku
REUTERS/Florion Goga

Fudbalski meč koji su u nedelju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Tirani odigrale reprezentacije Albanije i Poljske neće biti upamćen po pobedi domaćina 2:0 već po nemilim scenama.

Na tribinama u Tirani je bilo i nekoliko stotina navijača Poljske koji baš i nisu omiljeni gosti u Tirani jer često sa tribina uzvikuju „Kosovo je Srbija“, što su činili i tokom nekih ranijih susreta dve reprezentacije.

Deo navijača Albanije je svojim navijanjem isprovocirao goste koji su krenuli u obračun, ali je policija sprečila ozbiljnije sukobe.

Letele su stolice, na teren su ubačene baklje, a meč je zbog svega toga prekinut na nekoliko minuta.

Svakako celoj situaciji nije doprinela ni činjenica da je strelac drugog gola za Albaniju Mirlind Daku posle pogotka skinuo dres i pokazao na tetovažu koju ima na ramenu posvećenu OVK Agima Ramadanija.

Daku je inače rođen u Gnjilanu, donedavno je nastupao za takozvano Kosovo, ali je od ove godine reprezentativac Albanije. Ovo mu je bio prvi gol za „novu“ reprezentaciju.

Jednako je sporna i izjava koju je Daku dao nakon utakmice:

„Posvećujem gol mojim sunarodnicima na Kosovu koji su dali sve za svoju domovinu kako bismo mi mogli ovde danas da igramo i ujedinimo sve Albanske teritorije“, rekao je Daku, a Fudbalski savez Kosova je preneo njegovu izjavu za državnu televiziju Albanije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare