Rangnik posle Junajteda preuzima Austriju

Reprezentacija 29. apr 202213:52 1 komentar
Picture Alliance via Guliver image

Nemački trener Ralf Rangnik će posle Mančester Junajteda i definitivno preuzeti fudbalsku reprezentaciju Austrije. O ovome se pisalo još u četvrtak i sam Rangnik nije želeo da potvrdi niti da opovrgne ovu vest, ali je u petak Fudbalski savez Austrije potvrdio da ima novog selektora.

Nemački stručnjak će biti u Mančester Junajtedu do kraja aktuelne sezone, da bi odmah sa „Old traforda“ došao u Austriju gde će pripemati ekipu za prve mečeve u Ligi nacija. Austrijanci treba u maju da počnu takmičenje u grupi u kojoj su još sa Hrvatima, Dancima i Francuzima.

Ugovor je potpisan na dve godine, a ako se ekipa kvalifikuje za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, onda će se ugovor produžiti automatski i za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026.

„Čast mi je da budem selektor. Posebno sam uzbuđen zbog učešća na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sa mladim timom hladnim uspeha“, rekao je Ralf Rangnik.

On je takođe potvrdio da će ostati u Junajtedu do kraja sezone kada će tu ekipu preuzeti Erik Ten Hag. Ralf je još ranije u Junajted došao i to kao privremeno rešenje. Pre Junajteda on je bio direktor u Lokomotivi iz Moskve, a radio je i u Lajpcigu, Šalkeu, Hofenhajmu, Hanoveru, Štutgartu, Ulmu, Rojtlingenu.