Rat u FSS: Nedimović protiv Piksijevog ugovora

Reprezentacija 27. maj 202417:30 101 komentara
Stojković, Nedimović i Džajić
Starsport/Nikola Gligić

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, nije dao podršku novom ugovoru selektoru Draganu Stojkoviću.

Kako saznajemo, jedan od ključnih ljudi fudbalskog sistema, nije se ni pojavio na sednici Izvršnog odbora u Staroj Pazovi.

Bura na Terazijama

Nedimović je propustio i kasniju sesiju Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Nedolazak potpredsednika srpske kuće fudbala potvrdio je priče da Nedimović i Stojković nisu u dobrim odnosima. I da ne misle uskoro da se „mire“…

Potpredsednika, čija ovlašćenja su značajnija od ostalih članova srpske kuće fudbala, nema na poslednjim gostovanjima državnog tima. Nije se pojavio ni na dodeli Zlatne lopte Draganu Stojkoviću za prošlu godinu. Prema poslednjim informacijama, neće putovati ni na EP u Nemačkoj, kao član zvanične delegacije reprezentacija Srbije.

Iako je na pretposlednjoj sednici, Izvršni odbor FSS na predlog Branislava Nedimovića javno podržao selektora i državni tim, odnos na relaciji sa selektorom nije ni za milimetar poboljšan. Naprotiv! Jaz je ostao evidentan, potpredsednik se nije javno oglašavao, niti stavljao do znanja protivljenje ideji o Stojkovićevom ugovoru do 2026.

SALDANJA U FENERU, PARTIZANU 10 MILIONA

VIDIĆ PRVI PUT NA SKUPŠTINI FS SRBIJE

Nedolazak na sednicu u Staroj Pazovi, ipak, jasan je signal protivljenja obnavljanju saradnje sa Piksijem.

Do poslednjeg trenutka, ugovor selektoru bio je tema unutar najužeg rukovodstva FSS.

Ključna je bila diskusija oko klauzule o potencijalnom raskidu u zavisnosti od rezultata na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Uz Branislava Nedimovića, sednici fudbalske vlade nisu prisustvovali potpredsednici Janoš Žemberi i Branko Zečević i član Vladimir Petrović Pižon.

Stojković je popodne stigao u Beograd, gde bi članovima Izvršnog odbora FSS trebalo da najavi aktivnosti državnog tima pred odlazak u Nemačku.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare