Rešene nesuglasice: Piksi dobio novi ugovor, do 2026. godine

EURO 27. maj 202412:11 27 komentara
Guliver

Sport klub je na licu mesta, na Skupštini FSS u Staroj Pazovi.

Fudbalski savez Srbije ranije je objavio da je postigao dogovor sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem i da će ugovor biti produžen do 2026. godine, a to se u ponedeljak i dogodilo na Skupštini FSS u Staroj Pazovi. I to jednoglasno!

U međuvremenu su se pojavile nesuglasice, o kojima je Sport klub prvi (i jedini) pisao, spor je nastao oko finansijskog dela ugovora. I to potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne obezbedi plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Prema istim izvorima, Stojković je insistirao na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida, radilo se o pozamašnoj sumi od milion evra.

Još ranije u obrazloženju FSS, povodom novog ugovora za Dragana Stojkovića Piksija, pisalo je:

„U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata“, stoji u obrazloženju FSS, a još se navodi:

„Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.“

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare