SK saznaje: Matijašević ostaje direktor

Reprezentacija 2. dec 202011:53 11 komentara
Vladimir Matijašević
FSS

Nema više dileme – Vladimir Matijašević ostaće sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije!

Sport klubu je potvrđeno da su pozicije mladog i proverenog sportskog radnika, na Terazijama 35, više nego sigurne i ne postoji ni promil šanse da bude smenjen pre isteka ugovora. Na drugoj strani, ni Matijašević ne planira povlačenje, tim pre što u pojedinim odlukama sportskog sektora, na najvišem nivou, nije učestvovao, pa je sasvim izvesno da će dobiti podršku i od članova Izvršnog odbora FSS, na narednoj sednici, planiranoj do 15. decembra.

Mandat Vladimira Matijaševića u Fudbalskom savezu Srbije traje od 29. jula 2019. Imao je preporuku u dobrim poslovnim potezima, na mestu sportskog direktora, u Čukaričkom i atinskom AEK-u, i dobio blanko podršku IO FSS da preuzme isti posao na Terazijama, mesec dana posle iznenadnog raskida saradnje sa Darkom Kovačevićem. Iako seniorski i mladi tim nisu uspeli da se plasiraju na EP, Matijašević je najveći pomak napravio u sistemu rada sa državnim selekcijama i uspostavio novu selektorsku mrežu. Sa pojavom korona virusa, na evropskom tlu, u martu, obustavljene su sve utakmice fudbalera mlađih od 20 godina, pa su izostale i konkretnije ocene o učinku i valjanosti kadrovskih rešenja u sistemu FSS, za vreme aktuelnog sportskog direktora.

U narednim danima trebalo bi da bude izvesnija i sudbina selektora Ljubiše Tumbakovića. IO je ovlastio Marka Pantelića, zamenika predsednika FSS, da povuče konkretne poteze i predloži potencijalno novo rešenje do naredne sednice.

Do tada, Tumbakovićev ugovor ostaje na snazi…