Skupština FSS: Zahuktava se, Poledica pisao Šurbatoviću

Starsport

Skupština FSS zasedaće 27. maja, eto razloga da se ponovo zatalasa fudbalska Srbija. Disonantni ton, u situaciji opšteg otklona prema problemima, stiže od – Mirka Poledice.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera ponovo je izrazio nezadovoljstvo nepotpunim dnevnim redom i „skrivenim“ tačkama diskusije.

Iz Super lige

U pisanom dopisu generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću, Poledica je definisao tačke sedam i deset kao sporne i nepotpune.

Prva se odnosi na usvajanje strategije razvoja fudbala u Srbiji za period 2024. – 2028.

„Nije mi poznato o kakvoj se strategiji razvoja fudbala u Srbiji radi, niti je članovima Skupštine FSS dostavljen bilo kakav materijal u vezi sa navedenim“, konstatovao je Mirko Poledica uz molbu generalnom sekretaru za kompletiranje materijala.

Nema priloga ni za tačku deset – izbor nezavisnih tela FSS.

„Nepoznato mi je o kakvim se nezavisnim telima radi, ko su kandidati, koje su njihove biografije, stručne kvalifikacije… Molim vas da mi dostavite imena kandidata, njihove biografije, kao i za koja nezavisna tela FSS su predloženi i ko ih je predložio“, naveo je u pisanom dopisu predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

DŽAJIĆ: NAROD NE VOLI POLITČARE U FUDBALU

PIKSI ISPRATIO MEČEVE U KRAGUJEVCU I BEOGRADU

KO SU NOVA LICA U FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE?

IZNENADNA OSTAVKA DELEGATA SKUPŠTINE FSS

Poledica je podsetio prvog operativca srpske kuće fudbala na član 46 Statuta FSS i obavezu da poziv za skupštinsku sednicu sadrži konačan predlog dnevnog reda i sva „odgovarajuća dokumenta za delegate, uključujući i konačnu listu kandidata“.

Podsetimo, skupštinska sednica u leto 2023. odložena je upravo zbog nedostatka potpune liste kandidata za pojedina tela FSS. Umesto 30. juna, zasedanje je održano 8. jula.

Redovno godišnje zasedanje Skupštine FSS zakazano je za ponedeljak, 27. maj.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare