Skupština FSS: Strategija budućnosti, veliko poverenje UEFA

Reprezentacija 27. maj 202418:16 0 komentara
Dzajic i Surbatovic
FSS

Sportski centar u Staroj Pazovi bio je domaćin treće sednice Skupštine Fudbalskog saveza Srbije u aktuelnom sazivu.

Sednicu  je otvorio predsednik Dragan Džajić, a bilo je prisutno 63 delegata od 81 koliko ih broji Skupština FSS, saopštio je FSS.

Povezano

Usvojena je Strategija razvoja fudbala u Srbiji za period 2024 – 2028. koja nosi naziv „Možemo bolje“. Posle detaljnog opisa i obrazloženja od Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara FSS, delegati su usvojili Izveštaj o radu.

“Delegati su bili detaljno upoznati i sa Finansijskim izveštajem FSS u prethodnom periodu, koji su potom i usvojili. I na kraju ili početku, veliku pažnju prisutnih izazvalo je i novo velelepno zdanje FSS, Administrativni centar, koji se nalazi preko puta Palate Srbije i biće otvoren posle renoviranja (bivša zgrada OTP banke). Posle izgradnje SC FSS u Staroj Pazovi, kome su najviše kumovali tadašnji predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković, Administrativni centar FSS biće „životno delo“ aktuelnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Draganom Džajićem i generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem”, stoji na sajtu FSS.

Pred početak sednice, članovima Skupštine obratio se predstavnik UEFA Luka Nikola, koji je preneo pozdrave predsednika UEFA Aleksandera Čeferina i generalnog sekretara UEFA Teodora Teodoridisa.

Izabrani su i novi članovi komisija, Velibor Novović biće član tela za sprovođenje izbora, dok je Vladimir Sanader inkorporiran je u Disciplinsku i etičku komisiju FSS.

Odbijeni su predlozi za raspravu o nameštenim utakmicama, blokadi Veća za rešavanja sporova i promeni Statuta.

“Oduševljeni smo što je strategija UEFA inspirisala i novu četvorogodišnju strategiju FS Srbije. Strategijaje prekretnica za srpski fudbal i daje jasnu viziju i ambiciozne ciljeve za naredne četiri godine. Jedan od ključnih prioriteta vaše nove strategije je poboljšanje fudbalske infrastrukture, i to s pravom. Impresivno je videti velike investicije koje se ulažu u nove stadione širom vaše zemlje, uz zadivljujući projekat izgradnje nacionalnog stadiona u Beogradu. To će nesumnjivo dati srpskom fudbalu ogroman podsticaj. Povrh svega, administracija FSS treba da se preseli u novu fantastičnu poslovnu zgradu, koja će nesumnjivo biti jedna od najboljih u Evropi! Srpski fudbal je daleko odmakao poslednjih godina. Važne reforme upravljanja, koje su dovele do novog statuta i regulative u skladu sa standardima UEFA i FIFA, kao i izbor novog rukovodstva, obezbedile su preko potrebnu stabilnost srpskom fudbalu za dalji procvat“ istakao je predstavnik UEFA, a preneo FSS.

Nije to sve.

„Napredak je učinjen i nastavlja se i u mnogim drugim oblastima, uključujući i društveni dijalog između FSS, lige, klubova i sindikata igrača. U ime UEFA, želeo bih da čestitam predsedniku Draganu Džajiću i generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću, kao i njihovim saradnicima na ovim uspesima. Želimo vam svaki uspeh, dok nastavljate sa reformom i modernizacijom srpskog fudbala u svim oblastima aktivnosti. Možete računati na to da je UEFA uz vas. Zaista, to je svedočanstvo poverenja UEFA u Fudbalski savez Srbije, jer će sledeći Kongres UEFA biti održan u Beogradu 3. aprila 2025. godine. Jako se radujemo što će naš godišnji skup biti u ovom divnom gradu i ne sumnjamo da će to biti veliki uspeh i nezaboravno iskustvo za sve učesnike“, poruka je Luka Nikole.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!