Šurbatović: FSS do 2024. spreman za Kongres UEFA

Reprezentacija 28. jul 202217:55 0 komentara
Bjeković, Čeferin, Stojković i Šurbatović
FSS

Fudbalski savez Srbije, poslednjim uspesima državnog tima, probio se ponovo u društvo reprezentativnih predstavnika Starog kontinenta. Generalni sekretar, Jovan Šurbatović, otkriva da srpska kuća fudbala, u najskorije vreme, uporedo želi još nekoliko koraka napred.

Prva ideja – organizacija seminara najboljih evropskih sudija. Fudbalski savez Srbije spreman je da ugosti probrano društvo, najbolje arbitre UEFA.

Vesti iz FSS

„Sportski centar u Staroj Pazovi poseduje infrastrukturne kapacitete za organizaciju takvog skupa. Tu pre svega mislim na VAR prostorije, opremljene vrhunskom tehnoligijom, među najmodernijima u Evropi. Ideja postoji od ranije, sada je samo intezivirana tokom posete predsednika Aleksandera Čeferina i jednog od njegovih najbližih saradnika Zorana Lakovića. Verovatno je da će UEFA, u skorije vreme, iskoristiti pogodnosti koje pruža naša kuća fudbala i poslati najbolje sudije da u Staroj Pazovi odrade pripreme, poligone i proveru znanja”, istakao je Jovan Šurbatović.

Prvi operativac FSS najavio je još nekoliko idejnih projekata.

„Želja nam je da 2024. ili 2025. godine budemo domaćini Kongresa UEFA. Mnogo je argumenata na našoj strani i daju nam za pravo da budemo optimisti. Pre svega činjenica da će do tog perioda biti završeni radovi na rekonstrukciji Aerodroma i Sava centra, što će znatno povećati kapacitete i svrstati nas u grupu zemalja sa najsavremenijim i najvećim kongresnim centrom u Evropi. U tom slučaju, imali bismo neophodne resurse i mogućnost da istaknemo kandidaturu za organizaciju velikog događaja.”

Sportski centar ponos je Fudbalskog saveza Srbije.

„Bivše rukovodstvo, na čelu sa Tomislavom Karadžićem i Zoranom Lakovićem, odradilo je fenomenalan posao 2011. godine. Nastavili smo da vodimo računa o Sportskom centru i odgovorno se ponašamo. Zato smo i ušli u novi investicioni ciklus i potpuno renoviranje prostorija. Spoj elegancije, istorije, tradicije i modernog stila je ono čime danas odiše Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije”, istakao je Jovan Šurbatović.