Svetske šampionke ne odustaju! Bojkotuju reprezentaciju

Reprezentacija 19. sep 20230:39 0 komentara
REUTERS/Juan Medina

Špankinje neće pasti pod prisiskom tamošnjeg Fudbalskog saveza. Njih 39 je u petak poručilo da se neće odazvati na poziv nove selektorke Tome, a ona je na spisak uglavnom i uvrstila te igračice koje su u bojkotu, apelujući na njih da ipak dođu na obaveze sa selekcijom Španije.

Španija 22. septembra treba da gostuje Švedskoj u Ligi nacija, a samo četiri dana kasnije domaća publika ima priliku da gleda svoje svetske šampionke protiv Švajcarske. Po svemu sudeći to neće biti slučaj jer će najbolje igračice Španije bojkotovati nacionalni tim.

Razlog je taj što one žele da se dese korenite promene u Fudbalskom savezu. One poručuju da se u reprezentaciji ne osećaju sigurno, a čak su i pre Svetskog prvenstva apelovale na razne probleme sa kojima se suočavaju. Na kraju poljubac predsednika Saveza Luisa Rubijalesa u usta fudbalerke Jeni Ermoso je bio kap koja je prelila čašu.

Nova selektorka nije zvala Ermoso kako bi je „zaštitila“, ali je pozvala 15 igračica koje su osvojile titulu šampionki sveta u Australiji.

„Proučićemo koje su pravne posledice kojima nas Savez izlaže tako što nas stavlja na listu, a tražile smo da na njoj ne budemo zbog stvari koje smo javno objasnili. Detaljno smo o tim stavrima pričali sa Savezom i odlučile smo ono što je najbolje za našu budućnost i naše zdravlje“, stoji u saopštenju fudbalerki koje su u bojkotu.

Bonus video