Talični Slovak Glova opet sudi Srbiji u Mađarskoj

Reprezentacija 23. mar 202218:30 0 komentara
Filip Glova
ANP Maurice van Steen

Iskusni Slovak, Filip Glova (34), sudiće prijateljsku utakmicu Mađarska – Srbija, u četvrtak od 19.30.

Od izveštača iz Budimpešte

Sudijska komisija UEFA vodila se u delegiranju logičnim argumentima – u Budimpeštu stiže arbitar iz komšijske države, malo poznat evropskoj fudbalskoj javnosti.

Mađarska – Srbija

#related-news_1

Slovak Filip Glova, ipak, često je delio pravdu srpskim klubovima i reprezentaciji. Zanimljivo, upisao je po meč u poslednje tri godine i uvek bio taličan „orlovima“, Crvenoj zvezdi i Partizanu. U sva tri meča slavili su srpski timovi.

Prvi i jedini put ekipi Dragana Stojkovića Piksija sudio je protiv Katara, u Debrecinu (4:0), septembra prošle godine.

Sezonu ranije bio je neposredan svedok trijumfa Crvene zvezde u Gentu (2:1), u okviru grupne faze Lige Evrope.

U istom takmičenju delio je i pravdu fudbalerima Partizana, u pobedi nad Astanom, decembra 2019. (4:1).

Rođen u Košicama, na teritoriji bivše Čehoslovačke, pre 34 godine, Glova već deset godina vodi mečeve u slovačkoj eliti. FIFA grb nosi od 2016, upisao je do sada 22 međunarodne utakmice seniora. Od toga tri prijateljskog karaktera, kakva će u četvrtak biti i utakmica Mađarske i Srbije.

Uz Glovu će na „Puškaš areni“ biti i provereni saradnici – František Ferenc i TomasStraka. Poslove četvrtog arbitra obavljaće Ivan Kruzlijak.

Utakmicu Mađarska – Srbija možete pratiti na kanalu Nova S uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)