Tončev: Lažu da vreme leči sve

Reprezentacija 16. mar 202318:203 komentara
Vladislav i Novica Tončev
Srđan Stevanović/Starsport

Posle izbora Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije oglasio se Novica Tončev.

Bivši član IO i predsednik istočnog regiona, u pismu dostavljenom Sport klubu, ističe:

Povezano

“Čestitam našoj fudbalskoj legendi Draganu Džajiću na izboru za predsednika Fudbalskog saveza Srbije i novom rukovodstvu. Kao dosadašnji član Izvršnog odbora i sportski radnik već više od tri decenije, nadao sam da će situacija u Savezu i srpskom fudbalu dolaskom novih ljudi početi da se popravlja.

Nažalost, posle vanredne izborne sednice održane u Staroj Pazovi na kojoj je i Jovan Šurbatović reizabran za generalnog sekretara FSS malo je verovatno da će bilo šta da se promeni nabolje.

Više puta sam tražio od gospodina Šurbatovića i dosadašnje uprave Fudbalskog saveza Srbije da prikažu tokove novca. Javnost Srbije i svi koji fudbal vole i prate imaju pravo da znaju za enormne premije za plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Kataru, kao i za primanja članova Izvršnog odbora, rukovodstva, selektora, sportskog direktora…

Kada se neko brani na način kako to radi gospodin Šurbatović, izbegavanjem odgovora i izvrtanjem činjenica jasno je da kupuje dodatno vreme kako bi smislio kako da opravda mutne radnje koje su se dešavale. Kada imate dokaze da niste krivi i jasan prikaz o spornim novčanim transakcijama, odmah to i predstavljate, javno i bez zadrške, a ne čekate da prođe određeno vreme.

Ne verujem da inteligencija gospodina Šurbatovića može da ostavi prostor za ideju kako vreme leči sve i zaborav briše čak i tragove novca. Količina novca koji je podeljen je toliki da su tragovi jako duboki i teško ih je prikriti. I dalje verujem da svi imamo pravo u uvid u troškove FSS iako ni u jednom momentu nije bio sazvan Odbor za hitna pitanja, kako bi se finansijski troškovi definisali, odobrili i učinili transparentnim. Imamo pravo i da znamo šta je sa prijavama koje su pojedini članovi Izvršnog odbora FSS-a podneli.

Siguran sam da gospodin Šurbatović može pokazati barem malo poštovanja prema srpskoj javnosti i dati nam bar neki odgovor, ako ništa drugo onda barem da nam kaže kolika su njegova primanja bila u proteklih šest godina u FSS-u i na koji način ih je ostvario i zaslužio.

Neka nam objasni troškove na karticama za koje je bio zadužen kao i lične premije kojima je sam sebe nagradio. Kao što sam već napomenuo, moj jedini cilj jeste da svi u Srbiji koji su pratili i celim srcem bili uz fudbalsku reprezentaciju u Kataru sada dobiju pravu sliku o onome što se dešavalo i što se još uvek dešava u Fudbalskom savezu Srbije”, istakao je Novica Tončev.

Komentari

Vaš komentar