Tumba za SK: I da smo prošli Škotsku, ne bih ostao selektor

Reprezentacija 28. jan 202112:00 > 12:10 16 komentara
Ljubiša Tumbaković
Printscreen

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković u intervjuu za Sport Klub istakao je da sigurno ne bi vodio "Orlove" na Evropskom prvenstvu u slučaju da je u plej-of duelu sa Škotskom izborem plasman na završni turnir.

Srbija je ostala bez plasmana na Euro u penal-seriji sa Škotima, da bi Tumbaković nakon završnih duela sa Mađarskom i Rusijom u Ligi Nacija napustio klupu nacionalnog tima.

Mi, ljudi iz struke smo najveći krivci, zatim igrači, ali i ostali treba da preuzmu odgovornost„, rekao je Tumbaković o eliminaciji od Škotske.

Da li ste nakon Škota imali želju da i dalje budete selektor, ili ste definitivno rešili da odete?

I da smo prošli, ja verovatno ne bih bio selektor.“

To sada zvuči jako čudno?

„Sigurno ne bih vodio reprezentaciju ni u martovskim mečevima. Od novembra do marta ima dovoljno vremena da neko ko se bavi ogranizacijom nađe novog selektora.“

Nije logično da ako izborite plasman na tako veliko takmičenje posle toliko godina, što bi bila i kruna vaše karijere, da kažete: Ja odlazim?

Jedan od mojih prethodnika je isto tako izborio plasman na Svetsko prvenstvo pa je smenjen. Nije ni to logično! Ali ovo je moj stav. Čovek svakodnevno donosi nekakve odluke. Kad ustanete ujutru, kažete sebi: Gde ću danas da idem, da li u kafić, ili na posao, itd.

POVEZANE VESTI

Tako je i ovo bila jedna od mojih životnih odluka. Jednostavno sam procenio da satisfakcija za moj dugogodišnji rad je da postanem selektor reprezentacije svoje države.

Ja sam imao sreće, moj sportski ideal bio je da budem trener Partizana. Ostvario sam to na najbolji mogući način. Bio sam to deset godina. Posle toga, šta sam imao? Samo da budem selektor.

Partizan, Kina, Crna Gora – to je nešto što se ne zaboravlja. To je doživljaj za celu karijeru. Daj bože da svako od kolega trenera doživi takve momente. Na ta tri mesta proveo sam 20 godina. To je mnogo vremena.

U reprezentaciji Srbije sam praktično bio na samo šest okupljanja. Nismo se dobro ni upoznali. Istina, ta konekcija sa igračima je bila jako, jako dobra„, uverava nekadašnji selektor.

Činjenica je da će novom selektoru biti mnogo lakše nego što je bilo vama kada ste preuzimali ekipu? Sada postoji jedan dobar temelj.

To sve ostaje na selektoru koji dođe. Mi treneri smo jako čudni. Kad dođemo u novi klub ili reprezentaciju, onda ono što je radio naš prethodnik odjednom ništa ne valja. To nije dobro. Na planu prepoznatvljivosti igre reprezentacije Srbije napravljen je jedan ozbiljan pomak„, rekao je Tumbaković.

Ceo intervju sa nekadašnjim selektorom možete pogledati u četvrtak od 19:45 na SK 1.

Komentari (16)

Vidi sve komentare