Vidić: Dobro vodite računa kakve odluke donosite!

Reprezentacija 27. maj 202419:50 12 komentara

Dolazak Nemanje Vidića na sednicu Skupštine Fudbalskog saveza Srbije izazvao je veliku pažnju.

U nekoliko otvorenih diskusija, bivši reprezentativac poslao je jasne poruke delegatima najvišeg tela srpske kuće fudbala.

Skupština FSS

„Nisam planirao, ali kad čujem da fudbalski sud ne radi 15 meseci, moram da reagujem. Fudbaleri, morate to da shvatite, treneri i napokon klubovi najvažniji su deo sistema FSS i nedopustivo je da nemaju prava. Gospodine Džajiću bili ste fudbaler, moja malenkost takođe. Morate da zaštitite najvažnije delove fudbalskog sistema! Ako ne razmatramo ovu tačku i uopšte ne diskutujemo ozbiljno, kako uopšte mislite da nam fudbal napreduje. Ne smemo da okrećemo glavu zbog nečijih interesa“, poručio je Nemanja Vidić.

Na trenutak se bivši reprezentativac  obratio i predsedniku Draganu Džajiću i ostalim delegatima, prisutnim na sednici u Staroj Pazovi.

„Dobro vodite računa kakve odluke donosite, ovo su antifudbalske stvari. Molim vas da sve razmotrite pažljivo! Imate ogromnu odgovornost“, podvukao je Nemanja Vidić.

Zvezda pronašla pojačanje na Kipru

… A kod Milojevića stiže i domaći štoper

Saldanja potpisao ugovor sa Fenerom

Skupština FSS, ipak, nije raspravljala o nameštenim utakmicama, blokadi Veća za rešavanja sporova i promeni Statuta.

„Pričamo na različite teme i nije u redu da diskretujemo Mirka Poledicu na svaki način! Da li su činjenice ovakve ili drugačije, nije u redu da se ocenjuje. Moramo da pričamo šta možemo da uradimo za bolje fudbalske Srbije. I možda bi trebalo da planove, strategiju i ideje iznosi predsednik Džajić. Pitam šta radimo za ljude iz klubova, kakve trenere i kadrove šaljemo…“

I ne samo to:

„Prvi smo u poslednje dve godine po smeni trenera. Svi problemi kreću od struke, red je da poštujete delegate i vodite računa kako se obraćate. Mi odlučujemo!“, bila je jasna poruka Nemanje Vidića, prvi put sa skupštinske govornice, od kako je izabran za delegata, pre skoro dve godine.

B. Spasojević

Dotakao se Vidić posebno Strategije za razvoj fudbala u narednom periodu.

„Imamo problem sa edukacijom trenera, nemamo trenera u Ligama petice. Vreme je da školujemo sportske radnike. Moramo da stvaramo nove sudije, ljude koji će vratiti poverenje u srpski fudbal. Stadioni će biti prazni, plan lepo izgleda, da li je li sprovodljiv?“

Imao je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i konkretna pitanja:

„Gospodine Živanoviću, predsednik ste zapadnog regiona, interesuje me šta mislite o ovom pitanju, šta se dešava u Užicu, Valjevu, Čačku, Kraljevu… Da li ćemo i dalje stvarati fudbalere, sportske radnike… Država je uložila novac i to je velika, sjajna stvar! Moramo, ipak, da je pratimo i damo šta traži. Po meni, ovo nije zadovoljajavajući plan na četvorogodišnjem periodu“, istakao je Vidić.

Sednica u Staroj Pazovi trajala je skoro tri sata.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare