Ekvatorijalna Gvineja nakon penal drame u četvrtfinalu AFCON

Printscreen

Reprezentacija Ekvatorijalne Gvineje plasirala se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija pobedom protiv Malija nakon boljeg izvođenja penala.

Nije bilo golova u 120 minuta utakmice, Ekvatorijalna Gvineja je slavila penalima 6:5 nakon osam serija penala.

Mali je češće napadao tokom prvog poluvremena, možda je oštećen za penal u desetom minutu zbog igranja rukom igrača Ekvatorijalne Gvineje u kaznenom prostoru, ali sudija nije ocenio da je ovo bila situacija za penal.

Drugačije je bilo u 41. minutu, ali je nakon provere snimka ipak glavni sudija preinačio svoju odluku i Mali nije dobio priliku da povede sa bele tačke.

Nekoliko zanimljivih pokušaja viđeno je sa obe strane i u nastavku, ali mreže su mirovale do isteka 90, a zatim i do isteka 120. minuta i meč je rešen penalima.

Ekvatorijalna Gvineja je promašila u prvoj seriji, ali je Mali odgovorio promašenim trećim penalom. Mali je promašio i u četvrtoj seriji, ali je golman ispravio greške saigrača i odbranio penal jednom od najiskusnijih igrača Ekvatorijalne Gvineje.

Posle pet serija rezultat je bio 3:3.

Drama je trajala do osme serije. Eneme je sjajno pogodio za Ekvatorijalnu Gvineju, a Sako je bio tragičar Malija koji se bunio i tražio da se penal ponovo izvede, ali sudija nije mario za prigovore da je eventualno golman pobedničkog tima pre vremena krenuo sa gol-linije.

U četvrtfinalu će Ekvatorijalna Gvineja igrati protiv Senegala.