„Rajevac nije imao vremena, nije bilo gladi za pobedom“

Africa Cup of Nations 20. jan 202221:09 > 21:14 0 komentara
afcon gana Ghana coach Milovan Rajevac after the match Africa Cup of Nations - Group C - Gabon v Ghana
REUTERS/Thaier Al-Sudani

Bivši reprezentativac Gane Džon Pejntsil govorio o tome gde je sve krenulo po zlu za ekipu Milovana Rajevca i zašto je četvorostruki šampioni Afrike završio takmičenje već u grupnoj fazi.

Povezane vesti

Gana je najveće razočaranje na Afričkom kupu nacija. Završila je takmičenje zauzevši poslednje četvrto mesto u C grupi. Osvojila je samo bod u konkurenciji Maroka, Gabona i Komorskih ostrva.

U Gani je šok. Vlada i Ministarstvo omladine i sporta ove zemlje pozvalo je Fudbalski savez Gane na hitan sastanak kako bi se razmotrio njihov učinak na kontinetalnom šampionatu u Kamerunu.

Bivši bek Crnih zvezde Džon Pejntsil dao je svoje viđenje nakon šokantne eliminacije.

„Kao nekadašnji reprezentativac osećam se veoma razočarano. Ne mogu da kažem da je sramotno završiti poslednji u grupi jer smo izgubili od Komora. Danas svaka fudbalska nacija treba da se poštuje. Nije nas sramota zbog naših protivnika, već nas samih jer je Gana velika fudbalska nacija, ne samo u Africi već i širom sveta. Gde je sve pošlo naopako? I dalje mislim da su igrači uradili šta su mogli kao pojedinci“, rekao je Džon Pejntsil u razgovaru za BBC Sport Afrika.

Nije bilo timskog duha

U nastavku analize istakao je da Milovan Rajevac nije imao vremena da pripremi ekipu.

„Počeli smo sa domaćim trenerom Akonorom, bivšim kapitenom reprezentacije, koji je predvodio momke na startu kvalifikacija. Ali posle druge kvalifikacione utakmice, zamenio ga je Milovan Rajevac. Ne mislim da je Rajevac mnogo toga pogrešio, ali kao tim nismo pokazali dovoljno. Pridružio se ekipi samo nekoliko meseci pre turnira. Nije bilo dovoljno vremena da okupi svoje igrače. Nije bilo ni prijateljskih utakmica, samo preostala dva meča kvalifikacija i dvonedeljni trening kamp pre turnira“.

Utakmice Kupa afričkih nacija možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Nekadašnji fudbaler Vest Hema, Fulama i Lestera smatra da igrači nisu pokazali želju da se bore za dres Gane.

„Gana treba da zadrži isti tim, ali i da odigra više prijateljskih utakmica. Mislim da nije bilo dobre komunikacije među igračima. Nije bilo kohezije, kao ni timskog duha. Nije bilo gladi za pobedom. Razvijanje ove grupe igrača kroz više prijateljskih utakmica je način da se ide napred“, smatra Džon Pejntsil.