Žurka u sobi, pivo, nargila… Suma pravio haos na KAN

Africa Cup of Nations 21. jan 202214:14 > 14:20 0 komentara
AP Photo/Darko Vojinovic

Nekadašnji vezista Partizana Sejduba Suma našao se u centru pažnje na Kupu afričkih nacija, gde učestvuje sa selekcijom Gvinejom, zbog organizovanja žurke u hotelskoj sobi posle utakmice sa Zimbabveom u poslednjem kolu grupne faze.

Gvineja je poražena od Zimbabvea sa 2:1, ali je uprkos tome obezbedila prolaz u osminu finala turnira u Kamerunu.

Povezane vesti

Da li su želeli da proslave uspeh ili je nešto drugo posredi, tek afrički mediji prenose da je na Suminoj fešti bilo desetak reprezentativaca, što predstavlja i direktno kršenje kovid protokola.

„Pušili su šišu i pili pivo. U jednom trenutku se pojavio zvaničnik gvinejskog saveza i zamolio ih da se ne ponašaju tako, posebno što u hotelu vladaju drugačija pravila zbog virusa korona. Međutim, Suma je reagovao vrlo oštro. Rekao je da mogu da ga izbace iz reprezentacije ako žele i da je njemu svejedno. Nije to Sumin jedini greh. Pet minuta pre kraja meča selektor Gvineje mu je saopštio da ide na zagrevanje i da će možda ući u igru. On je to odbio“, izveštavaju pojedini mediji sa Crnog kontinenta.

Ubrzo se oglasio i Fudbalski savez Gvineje i otkrio da su Suma i Ibrahima Konte kažnjeni.

„Igrači su prekršili pravila discipline i nedolično se ponašali. Svi pozvani reprezentativci imaju obavezu da se pridržavaju profesionalnog ponašanja kako bi sačuvali imidž državnog tima“, saopšteno je iz Saveza.

Podsetimo, Suma je i tokom igranja u Partizanu (2017-21) često izazivao pažnju nedoličnim ponašanjem. Na kraju je napustio klub zbog sukoba sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, kojeg je optužio da iznosi laži o njemu.