EP U19(ž): Furija kaznila Švajcarsku za promašen penal

EURO 21. jul 201820:17 > 20:37
Lior Mizrahi/Bongarts/Getty Images

U drugom kolu takmičenja po grupama Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina koje se igra u Švajcarskoj domaća reprezentacija pretrpela je drugi poraz ovog puta od Španije 2:0 i znatno smanjila šanse za plasman u polufinale.

Švajcarkinje su imale veliku priliku da povedu u 12. minutu. Dosuđen je penal ali šut Malin Gut odbranila je golman Španije Marija Fernandez odbranila i sačuvala mrežu netaknutu. Usledila je kazna pošto je Karmona Olha u 29. minutu dovela Crvenu furiju u vođstvo.

Domaće igračice želele su da dođu makar do remija a za to im je bio potreban gol. Međutim, u 60. minutu Baena Markes duplirala je vođstvo i postavila konačan rezultat. Španija je ovom pobedom izbila na drugo mesto Grupe A sa tri boda, a na ruku im je išao i rezultat između Norveške i Francuske. Norvežanke su slavile i u drugom meču pošto su minimalnim rezultatom pobedile i na taj način osigurale plasman u polufinale. Iza Španije su Francuska i Švajcarska sa po bodom. U poslednjem kolu Španija igra sa Francuskom, dok Norveška igra sa Švajcarskom.

U Grupi B Holandija je ostvarila i drugu pobedu minimalnim rezultatom protiv Nemačke, dok je istim rezultatom Danska savladala Italiju. Holandija ima šest bodova, po tri Nemačka i Danska, dok je Italija na začelju bez bodova. U poslednjem kolu Holandija igra sa Danskom, a u drugom meču Nemačka i Italija.

Mečevi poslednjeg kola u obe grupe na programu su u utorak.