U21: Slovenija i Hrvatska čekaju poslednje mečeve

EURO 12. okt 201820:20 > 20:22
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Svoje pretposlednje mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. odigrale su i mlade reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Hrvatska je nakon sedme pobede u Grupi 1 prva na tabeli sa 22 boda koliko ima i drugoplasirana Grčka, upravo ekipa koji je Hrvatska savldala u petak rezultatom 2:0.

Hrvatska je do pobede došla zahvaljujući autogolu Pasalidisa u 41. minutu i pogotku Brekala u četvrtom minutu nadoknade. U poslednjem kolu Hrvatska će u goste San Marinu dok će Grčka dočekati Belorusiju.

U taboru Hrvatske nadaće se kiksu Grka kako bi sačuvali prvo mesto. U slučaju pobeda obe selekcije o prvom mestu odlučivaće gol razlika koja je sada na 27:5 – 24:5 u korist Hrvatske.

Na šampionat idu prvoplasirane selekcije, a četiri najbolje drugoplasirane ići će u baraž. U skor drugoplasiranih ekipa neće biti uračunati bodovi osvojeni protiv najslabije reprezentacije u grupi.

U jednako nezahvalnoj situaciji je i mlada reprezentacija Slovenije. Slovenija je u petak igrala 1:1 sa Bugarskom, a u poslednjem meču igra sa Francuskom koja ima devet pobeda. Slovenija ima 15 bodova pred taj meč dok Bugarska i Kazahstan imaju po 10. Bugarska igra sa Luksemburgom (poslednjeplasirana reprezentacija), a Kazahstan sa Crnom Gorom koja je izgubila sve šanse za prolazak dalje.

Makedonija je poražena na gostovanju Rusiji 5:1 i odavno nema šanse za plasman na Euro.