Het-trik Krajšumović u pobedi BiH, Slovenija ubedljiva

EURO 10. mar 202021:07 > 21:14
Andrew Redington/Getty Images

Ženske fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine i Slovenije ostvarile su pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

BiH je slavila na gostovanju Malti rezultatom 3:2, a junakinja tog trijumfa bila je Sofija Krajšumović, koja je postigla sva tri pogotka. I to je učinila do 54. minuta, posle čega je domaći tim uspeo da pripreti i čak ublaži poraz, ali ne i da izvuče bod.

Krajšumovićeva je golove postigla u 10, 26. i 54. minutu, da bi Ema Ćireb smanjila u 79, a Brenda Borg postavila konačan rezultat u petom minutu nadoknade vremena.

Na taj način, BiH je došla do treće pobede zaredom u grupi C, a pete ukupno i ima 15 bodova na trećem mestu tabele, isto kao i drugoplasirana Danska, ali uz dve utakmice više. Malta je na petoj poziciji sa četiri boda.

U grupi A, Slovenija je pobedila reprezentaciju Fudbalskog saveza Kosova 3:0 u Prištini. Golove za pobednički tim postigle su Pamela Begič u 14, Nina Precinac u 37. minutu i Ana Milovič u nadoknadi.

Slovenke trenutno imaju devet bodova na drugom mestu tabele, upola manje od vodeće Holandije, dok je treća Rusija sa takođe devet, ali i dve utakmice manje. Reprezentacija FS Kosova je četvrta sa šest bodova.