Čeferin: Nema osnova da izbacimo Belorusiju

EURO 12. okt 202212:37 4 komentara
Aleksander Čeferin
Guliver Image / David Klein / Sportimage(Credit Image: © David Klein/CSM via ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Aleksandar Čeferin, predsednik Evropske kuće fudala (UEFA), odbacio je kritike na račun odluke da, za razliku od Rusije, Belorusija ne bude isključena iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Malo je populistički zahtevati izbacivanje i Belorusije. U ovom trenutku ne vidimo razlog za to“ rekao je Čeferin u  intervjuu za Sport Bild.

povezane vesti

Ako se stvari promene, sigurno ćemo reagovati. Političari bi trebali da počnu da poštuju naše odluke. Mi ne govorimo političarima i vladama što bi trebalo da učine“.

Nedavno je Feser, nemački ministar unutrašnjih poslova pisala UEFA-i i, zahtevala da se ne samo Rusija, koja vodi rat, nego i Belorusija kao ključna saveznica Rusije, isključi iz svih međunarodnih fudbalskih utakmica.

Belorusiji je dozvoljeno učešće u takmičenjima pod okriljem UEFA-e, ali utakmice na svom terenu moraju da igraju izvan zemlje i bez prisustva publike. U žrebu za Evropsko prvenstvo 2024. Belorusija je izvučena u grupi zajedno sa Andorom, Izraelom, Kosovom, Rumunijom i Švajcarskom.