Čekaju se Hrvatska ili Vels: Poznato 20 učesnika EURO 2024

EURO 20. nov 202323:16 0 komentara
Italija REUTERS/Thilo Schmuelgen - Žoržinjo i Đovani Di Lorenco slave plasman Italije na EURO Italy's Jorginho and Giovanni Di Lorenzo celebrate qualifying for Euro 2024 Euro 2024 Qualifier - Group C - Ukraine v Italy
REUTERS/Thilo Schmuelgen - Žoržinjo i Đovani Di Lorenco slave plasman Italije na EURO

U ponedeljak su mesto za Nemačku vizirale selekcije Italije, Slovenije i Češke.

Povezano

Prvo su Italijani osvojenim bodom na gostovanju Ukrajini (0:0) u Leverkuzenu overili drugo mesto u Grupi C u kojoj je Engleska odavno osvojila prvo mesto i odlazak na završni turnir u Nemačku sledeće godine.

Slično su učinile i Slovenija i Češka, potvrdile su drugo mesto u svojim grupama, ali kao domaćini i to pobedama. Slovenija je u Ljubljani bila bolja od Kazahstana (2:1), Češka u Olomoucu od Moldavije (3:0).

Za sada je izvesno da će Srbija biti u četvrtom šeširu.

Pre današnjeg dana plasman na EURO 2024 obezbedilo je 17 selekcija, uključujući osam reprezentacija, kojima je to uspelo pre novembarskog prozora: Francuska, Belgija, Portugal, Španija, Škotska, Turska, Austrija i Engleska. Prethodnih dana pridružili su im se i Mađarska, Slovačka, Albanija, Danska, Holandija, Rumunija, Švajcarska i Srbija.

Ostalom je još samo da se u utorak reši grupa D, odnosno da se vidi da li će Hrvati potvrdili drugo mesto ispred Velsa.

Naravno, sledeće godine nakon plej-ofa biće poznata poslednja tri učesnika. Njihova imena neće biti poznata na žrebu za EURO 2. decembra u Hamburgu.

EURO 2024. će se od 14. juna do 14. jula održati u Nemačkoj. Selekcija domaćina je automatski stekla pravo učešća kao zemlja organizator turnira.

EURO 2024
Print screen

Bonus video