Dalić: Lovren ide na EURO, ovo je konačan spisak

EURO 31. maj 202121:01 > 21:02 0 komentara
SK

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da će se iskusni defanzivac Dejan Lovren sigurno biti među učesnicima Evropskog prvenstva.

Hrvatska će u utorak u 18 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv Jermenije u Gorici. Biće to prvi od dva pripremna meča uoči kontinentalnog šampionata koji počinje 11. juna.

„Daćemo šansu svima, šest je izmena, igraćemo dve taktike u dva poluvremena. Pokušaćemo neke igrače da sačuvamo, ali nećemo igrati sa pola gasa. Potreban nam je rezultat zbog dobre atmosfere,“ poručio je Dalić.

Šef struke aktuelnih vicešampiona sveta je objasnio i odluku da reprezentacija ostane u bazi u Rovinju i tokom EP.

Izabrali smo Škotsku i bili smo zadovoljni time, ali prema preporuci UEFA, zbog činjenice da u slučaju zaraze svi moraju u samoizolaciju, to je bio veliki rizik. Tražili smo kampove u Londonu, nismo mogli sve da iskombinujemo. Ostajemo u Rovinju, tu smo sa svojim narodom i to je najbolja solucija. Naravno da su nam potrebni mir i koncentracija, ali uspećemo da stvorimo te uslove.“

Hrvati imaju problema sa povredama.

„Vremena nikad dosta. Imamo probleme sa povredama, ali počeli smo dobro da radimo i tako moramo da nastavimo. Najvažnije je da pazimo na povrede, znate koliko nam fali bilo koji igrač kojeg nema. Mogu da govorim o motivu, ali već sam rekao da nam motiv neće biti dovoljan na EURO. Moramo da igramo bolje.

Mnoge je zabrinula Lovrenova povreda, ali Dalić ističe da je prvotni spisak od 23 igrača konačan i da će defanzivac Zenita biti na njemu.

Iznad svih očekivanja se oporavlja, njegova želja nije sporna, ali moramo da budemo pažljivi. On definitivno ide na spisak, vodimo ga sa nama na EURO. Uremović definitivno otpada, već sam mu to rekao. Dejan neće biti na sto odsto za prvu utakmicu, ali imamo mi još mečeva. Jedino se nadamo da nekih povreda neće biti sutra protiv Jermenije,“ istakao je Dalić.

Spisak Hrvatske

Golmani: Livaković, Kalinić, Sluga.

Defanzivci: Juranović, Vrsaljko, Vida, Lovren, Ćaleta-Car, Škorić, Barišić, Bradarić, Gvardiol.

Vezni red: Brozović, Badelj, Kovačić, Vlašić, Modrić, Ivanušec, Pašalić.

Napadači: Perišić, Oršić, Rebić, Brekalo, Petković, Kramarić, Budimir.