Dalić: Nećemo gledati šta se dešava u Velsu

EURO 20. nov 202321:06 0 komentara
Guliver

U poslednjem kolu kvalifikacija reprezentaciji Hrvatske je za dirktan put u Nemačku potrebna pobeda protiv Jermenije. Zlatko Dalić neće moći da računa na Bruna Petkovića, Matea Kovačića, Nikolu Vlašića i Marka Pjacu. A to su samo oni koji su bili na spisku za poslednja dva meča.

Turska je pred meč sa Velsom već izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Kiks Velsa protiv Jermenije otvorio je nova vrata Hrvatima koji sada, uz poraz Turske od Velsa i pobedu protiv Jermenije, mogu da budu i prvi u grupi. Ako Vels pobedi, a Hrvatska izgubi, na EURO će Velšani, dok bi Hrvati morali u baraž.

„Nisam planirao da reprezentaciju i sebe dovedem u ovakvu situaciju da opet u zadnjem kolu odlučujemo. Mislio sam da ćemo pre rešiti kvalifikacije, ali oktobar nas je koštao živaca, grča i stresa. Spremni smo i puni motiva.

Protiv Letonije smo ušli u meč ozbiljno, čvrsto i odgovrono. Očekujem ozbiljan pristup i sutra. Treba biti strpljiv i tako graditi pobedu. Tako je bilo i u Split. Protivnik dolazi da se nadigrava. Možemo da očekujemo ono što je i bilo i u Jermeniji.

Tada smo imali mnogo šansi, ali nismo dali gol i do kraja smo bili u problemu. Mislim da ćemo sutra biti racionalni, pametni i kompaktni. Cilj je da se fokusiramo na sebe. Zanima nas samo naša utakmica, nećemo gledati šta se dešava u Velsu“, rekao je Zlatko Dalić.

Selektor Jermenije, Oleksandr Petrakov, u svega pet minuta konferencije za medije, na kojoj nije bio ni jedan novinar iz Jermenije, rekao je da očekuje dobar meč.

„Naravno da imamo motiv. Bilo bi čudno da nemamo motiv kada igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu. Imamo veliku želju, pokušaćemo da prižimo najbolju igru koju možemo“, rekao je Petrakov.

Mečevi u Zagrebu i Kardifu igraju se u utorak od 20.45.

Bonus video