Debi, gol – pravac Serija A

Mateo Retegi
REUTERS/Ciro De Luca

U noći kada su Azuri doživeli neprijatan poraz od Engleske u Napulju Italija je dobila novog heroja. Mladi Mateo Retegi nametnuo se kao rešenje u prilično siromašnom napadu aktuelnog evropskog šampiona, što nije prošlo nezapaženo.

Mladi 23-godišnji Argentinac, koji je na osnovu porekla (baka rođena u Đenovi) dobio italijansko državljanstvo i prihvatio da igra za nju, trenutno je član Boka Juniorsa, na pozajmici u Tigreu. Ipak, takva je oseka špiceva u Seriji A da je on morao da dobije šansu na početku kvalifikacija za EURO 2024. i to protiv Engleske.

Gordi Albion je slavio u Napulju 2:1, a jedini gol postigao je upravo Retegi i tako postao jedna izrazito pozitivna priča u crnoj noći italijanskog reprezentativnog fudbala. Partijom na debiju svakako se nametnuo Robertu Manćiniju, ali čini se i kupio angažman u Seriji A.

povezano

Kao što se moglo i očekivati, najveće interesovanje pokazao je velikan koji je poznat po naklonosti prema argentinskim napadačima – Inter. Posle sjajnih iskustava sa Dijegom Militom, Maurom Ikardijem, Lautarom Martinesom neroazuri su ozbiljno zagrizli i za novu mladu zvezdu.

Ipak, pre nego što Inter uđe u posao, prvo mora da se raščisti situacija između Boke i Tigrea. Tigre ima opciju otkupa 50% prava na Retegija po završetku sezone za dva i po miliona evra. Ukoliko do toga dođe, onda će Inter morati da pregovara sa oba argentinska kluba oko dovođenja novog velikog talenta iz zemlje svetskih šampiona.