Gudelj za SK: Srbija na nivou 110 može da pobedi i najjače

EURO 3. dec 20239:50 32 komentara
Gudelj i Milenković
Marko Metlas/MN Press/via Guliver

Sležu se polako utisci, arhiviraju komentari, vreme je za posao. Žreb za izbor novog šampiona Evrope je prošao, iz tabora srpske reprezentacije stiglo je jednoglasno – „interesantna grupa, možemo dalje...“

U očekivanju nedeljnog duela sa Viljarealom, na poziv Sport kluba javio se i Nemanja Gudelj.

Odjeci žreba

Prvotimac Sevilje i univerzalac „orlova“, spreman stići i uteći na više pozicija, protrljao je ruke. Svestan iskušenja i potencijala tima.

„Zadovoljan sam grupom, dostojnom kvaliteta i renomea naše reprezentacije. Dobro i jako društvo zahtevaće od nas i više od maksimuma u svakoj utakmici. Opisno i jasnije – da budemo na nivou 110 odsto“, telegrafski je siže komentara Nemanje Gudelja.

Zadovoljstvo, prožeto optimizmom, prema rečima jednog od najstandardnijih prvotimaca nove generacije, porodiće i naredni cilj.

„Verujem da ćemo i biti na očekivanom nivou, 110, na svakoj utakmici. Imaćemo onda dobru šansu da realizujemo i naredni cilj, izlazak iz grupe i plasman u osminu finala.“

Takstavino izmereno, Srbija je mogla bolje, ali i lošije, da prođe na žrebu. Možda se klatno, za nijansu, pomerilo ka konstataciji da kuglice, ipak, nisu „pomilovale“ četu Dragana Stojkovića. Gudelj trezveno spušta loptu.

„Nema lakih protivnika… Engleska je danas jedan od najjačih timova u Evropi. Danska godinama dokazuje da je ozbiljna, organizovana i disciplinovana ekipa. Slovenija, takođe. Igrali smo sa Dancima i Slovencima poslednjih godina, odlično se poznajemo.“

Pitaće se, smatra vezista Sevilje i godinama jedan od trofejnijih srpskih reprezentativaca, i naš tim. I to u dobroj meri!

„Pokazali smo i ranije da sa dobrom organizacijom, disciplinom u defanzivi i efikasnošću u napadu, imamo snage i kvaliteta da pobeđujemo i najjače ekipe. Idemo napred, vreme je pred nama, prvi sledeći cilj pred našom generacijom je plasman u nokaut fazu Prvenstva Evrope u Nemačkoj“, zaključio je glasnim porukama Nemanja Gudelj.

Prvi meč, 16. jun, Engleska u Gelzenkirhenu. Utakmica čekana 21 godinu. Stari rivali, Slovenci, biće rivali Srbiji četiri dana kasnije, 25. juna sledi verovatno i odlučujući meč, sa Danskom.

Dovoljno da ovdašnje prostore ponovo zapljusne talas euforije…

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare