Ibra uz osmeh: Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost

EURO 21. mar 202317:46 komentar
Zlatan Ibrahimović
Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images

Švedska je dočekala povratak 42-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića posle povrede kolena, u utorak uoči uvodne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ibrahimović se nedavno vratio nakon 14-mesečne pauze dao je gol iz jedanaesterca za Milan protiv Udinezea.

Sada se usmerava na prvu kvalifikacionu utakmicu za Euro s Belgijom u petak u Stokholmu.

Pročitajte i:

Upitan namerava li da nastavi da igra i na Euru u Nemačkoj iduće godine, Ibra je odgovorio:

„Ako se osećam dobro i ako me selektor odabere, pomoći ću njemu, ekipi i zemlji da daju sve od sebe. Stoga mislim da u mojim godinama ne možete razmišljati o budućnosti, mislite o sadašnjosti – čak i ako sam ja prošlost, sadašnjost i budućnost“, rekao je uz osmeh.

Napadač, koji je najbolji strelac Švedske sa 62 gola u 121 utakmici, ali bez međunarodnog gola od 2015, otkrio je da je bio podvrgnut trima operacijama kolena u poslednjih 14 meseci.

„Uglavnom, koleno mi je bilo otečeno osam-devet meseci, ali onda se odjednom pre mesec dana nešto dogodilo i od onda je sve postalo pozitivno, pa sam od toga sam dobio energiju. Otad smo mogli da radimo sve više, tako da sam, nakon što sam osam mjeseci stajao mirno, odjednom mogao normalno da se krećem, a onda sam iz normalnog kretanja pokušao igrati igru, i postalo je dobro, a zatim sam je pojačao“.