Kakav maler: TAA na kraju ne ide na EURO 2020 zbog povrede

EURO 3. jun 202118:02 > 04. jun 2021 8:29 8 komentara
England's Trent Alexander-Arnold
REUTERS/Peter Powell

Prethodnih dana jedna od glavnih tema u Engleskoj bila je da li će se Trent Aleksader Arnold naći na spisku selektora Gareta Sautgejta, a onda kad je pozvan doživeo je ozbiljnu povredu na prijateljskom meču sa Austrijom i u sredu je izbrisan sa spiska putnika na EURO 2020.

Povezane vesti

Engleski mediji objavili su da je defanzivac Liverpula doživeo povredu butnog mišića i da će morati da miruje oko mesec i po dana. To znači da definitivno ne ide na EURO.

Prethodno je u toku dana selektor najavio ovu mogućnost, mada se nadao da do toga ipak neće doći.

Ne izgleda dobro, Trent se nije dobro osećao. Više detalja ćemo znati u narednih 24 do 48 sati. Izgleda kao povreda butine, ali još ništa nije sigurno„, rekao je tada Garet Sautegejt.

Selektor je istakao da je još pre tri nedelje saopštio Trentu da će ga uvrstiti u spisak i da mu nije bila jasno zašto su mediji toliko pisali o mogućnosti da ovaj fudbaler ne bude među putnicima za EURO 2020. Međutim, sad ga ipak neće biti na takmičenju, ali zbog ozbiljne povrde.

To je poražavajuće, naporno je radio kako bi zaslužio mesto u timu„, rekao je Garet Sautegejt.

Selektor još nije objavio ko će naknadno ući na spisak putnika za EURO 2020. Njegovo ime se očekuje posle meča sa Rumunijom u nedelju.

Englezi su u utorak u prijateljskom meču u Midslbrou pobedili Austriju sa 1:0. U istom gradu će u nedelju 6. jula odigrati pripremni meč i sa Rumunijom, pre nego što startuju na EURO 2020. U prvom kolu igraće protiv Hrvata 13. juna na Vembliju.

EURO 2020 počinje 11. juna, a sve mečeve moći ćete da pratite u direktnom prenosu da na kanalima United media.