Kuman: Šokiran sam lošom igrom Holandije

EURO 28. mar 202313:51 1 komentar
Justin Setterfield/Getty Images

Selektor Ronald Kuman istakao je da je šokiran učinkom reprezentacije Holandije u prvoj nedelji posle povratka na čelo nacionalnog tima i da je potrebno drastično poboljšanje ako želi bilo čemu da se nada u narednom meču u polufinalu Lige nacija protiv Hrvatske.

U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, Holandija je poražena od Francuske 4:0, a onda je u ponedeljak dobila slabašni Gibraltar 3:0, ali uz očajnu igru.

povezane vesti

„Moramo da se popravimo, prilično sam šokiran onim što sam video“, rekao je Kuman i dodao „Stvarno mora biti bolje. Moramo da se podignemo jer je ovo stvarno bilo premalo. Bila je to loša nedelja, puno igrača se razbolelo. Doživeli smo debakl protiv Francuske, a ni protiv Gibraltara nismo bili na nivou. Uskoro će morati da bude bolje. Nikada nisam imao ovako tešku nedelju kao selektor i nadam se da se neće ponoviti.

Holanđani su domaćini finalnog turnira Lige nacija u junu. Igraju prvo sa Hrvatskom u Roterdamu 14.juna, a četiri dana kasnije idu u finale ili meč za treće mesto protiv Italije ili Španije.

„Ovo su izuzetno jaki protivnici i mislim da će biti važno da imamo kompletan sastav“ rekao je Kuman.

Komentari (1)

Vidi sve komentare