Manćini: Zaslužili smo remi, skupe greške kod kornera

EURO 23. mar 202323:39 1 komentar
REUTERS/Ciro De Luca (Selektor Italije Roberto Manćini, iza je Garet Sautgejt) Italy coach Roberto Mancini and England manager Gareth Southgate UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group C - Italy v England
REUTERS/Ciro De Luca (Selektor Italije Roberto Manćini, iza je Garet Sautgejt)

Selektor Italije Roberto Manćini smatra da su Azuri zaslužili remi nakon poraza od Engleske na startu kvalifikacija za EURO 2024.

Povezano

Englezi su slavili u Napulju sa 2:1 što im je prva pobeda na tlu Italije još od 1961. godine.

„Znali smo da je će biti neizvesna utakmica, pogotovo je prvo poluvreme bilo teško, ali skupo smo platili greške kod kornera i primili dva gola. U nastavku meča smo dominirali, pokušali smo da izvučemo bar nerešen rezultat, što mislim da bi bilo fer. Razočaravajuće je što to nismo uspeli, ali ovo je tek početak, do kraja kvalifikacija je dug put“, rekao je Roberto Manćini za RAI Sport.

Selektor Azura kaže da ga raduje igra u drugom pouvremenu.

„Počeli smo dobro sa visokom presom, što nismo radili kako treba u prvih 45 minuta. Video sam sjajno izdanje u u drugom poluvremenu i to je dobro za budućnost.“

Italija brani evropsku titulu osvojenu na Vembliju, a zanimljivo je da je poslednji put započela porazom evropske kvalifikacije 1974. protiv Holandije (1:3).

„Ovog puta krećemo sa teškom borbom, ali nadamo se da ćemo je završiti lakše“, kazao je Manćini i prokomentarisao pogodak mladog debitanta Matea Retegija nakon oldičnog dodavanja Lorenca Pelegrinija.

„Imao je poteškoća u prvom poluvremenu, pošto su defanzivci Engleske fizički jaki. Krenuo je bolje posle pauze, ali je mlad, igra fudbal u Argentini, tako da mu treba vremena.“

Retegi je član argentinske ekipe Tigre i na ovom meču je ušao u istoriju italijanske reprezentacije kao jedini koji je prvi gol u dresu reprezentacije postigao kao igrač kluba koji nije iz Evrope.

Komentari (1)

Vidi sve komentare