Meklin otkrio da je autističan: To sam uradio zbog ćerke

(Džejms Meklin) Republic of Ireland's James McClean during the warm up before the match International Friendly - Republic of Ireland v Latvia
REUTERS/Clodagh Kilcoyne (Džejms Meklin)

Reprezentativac Republike Irske Džejms Meklin objavio je na društvenim mrežama da mu je dijagnostikovan autizam.

Fudbalerova najmlađa ćerka takođe je autistična. Kako je Meklin objasnio, odlučio je da se podvrgne pregledu nakon što je počeo da primećuje sličnost sa detetom.

On je u izjavi istakao da je izašao u javnost sa dijagnozom kako bi podržao ćerku.

„Kao što svi znate, moja ćerka Vilov-Ivi je autistična. Što smo više Erin (Meklinova supruga) i ja učili o autizmu, to smo više počeli da prepoznajemo da sam veoma sličan Vilov na više načina nego što smo mislili. Vidim u njoj toliko malih osobina koje vidim u sebi. Zato sam odlučio da odem i dobijem ASD procenu. Već neko vreme sam razmišljao o tome da ovo podelim u javnost, uradio sam to za Vilov-Ivi, da joj dam do znanja da razumem i da autističnost neće i nikada ne bi trebalo da je spreči da ostvari svoje ciljeve i snove“, napisao je između ostalog Džejms Meklin.

Ovaj 33-godišnji fudbaler je odigrao 98 utakmica za reprezentaciju Republike Irske. Trenutno je član Vigana. Ranije je igrao za Stouk Siti, Vest Brom i Sanderlend.