“Samo je Bugarska u glavi, kadri smo da stignemo do cilja”

EURO 22. mar 202316:54 komentar
FSCG

Izabranici Miodraga Radulovića, fudbaleri Crne Gore, nastojaće u konkurenciji sa Srbijom, Bugarskom, Mađarskom i Litvanijom da stignu do jednog od dva mesta koja vode na šampionat Evrope, na prvo veliko takmičenje u istoriji.

Prvi korak ka ostvarenju sna, svih članova državnog tima, kao i ljubitelja fudbala u Crnoj Gori je duel sa Bugarskom u gostima, koji je na programu 24. marta sa početkom u 18 časova. Tri dana kasnije, Crna Gora u Podgorici igra protiv Srbije, ali u ovom momentu niko ne razmišlja o duelu sa izabranicima Dragana Stojkovića.

“Meč sa Srbijom nam u ovom momentu nije važan. Sve misli su usmerene ka iskušenjima koja nas očekuju protiv selekcije Bugarske. Idemo korak po korak, svaka utakmica nosi prefiks biti ili ne biti. To je jedini način da stignemo do ostvarenja sna, a to je plasman na šampionat Evrope”, naglasio je Adam Marušić, pa nastavio:

“Video sam statistiku da nikada nismo izgubili na startu kvalifikacija. Iskreno se nadam da će tako biti i sada, pozitivan rezultat protiv Bugarske u gostima mnogo bi nam značio, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu.”

FSCG

Marušić je na redovnom brifingu, nastavio sa izlaganjem:

“Analizirali smo Bugarsku. Radi se o reprezentaciji koja ima dosta kvalitetnih igrača, izuzetno mladih, poletnih, ambicioznih… Nastojaćemo da na agresivnost, energiju i čvrstinu rivala odgovorimo istom merom, što je osnovni preduslov da stignemo do cilja. Grupa je ujednačena, ni jedna utakmica nije sigurna, tačnije rečeno nema upisivanja bodova unapred, za svaki ćemo morati da se izborimo na terenu. Verujem da smo kadri da stignemo do cilja”, zaključio je Adam Marušić.

Adam Marušić
FSCG

Crna Gora će na startu kvalifikacija igrati protiv Bugarske u gostima, dok će Srbija ugostiti Litvaniju pre dolaska u glavni grad Crne Gore. U prvoj rundi, slobodna je selekcija Mađarske.