Sjajan start Crne Gore, Krstović srušio Bugarsku

EURO 24. mar 202319:58 komentara
REUTERS/Stoyan Nenov (Nikola Krstović) Montenegro's Nikola Krstovic celebrates scoring their first goal UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group G - Bulgaria v Montenegro
REUTERS/Stoyan Nenov (Nikola Krstović)

Fudbaleri Crne Gore uspeli su posle velike borbe da stignu do pobede na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Izabranici Miodraga Radulovića, koji nije mogao da sedi na klupi zbog crvenog kartona protiv Finske u Ligi nacija, pobedili su Bugarsku u Razgradu sa 1:0, a ulogu meč vinera je prigrabio Nikola Krstović.

Posle ravnopravne igre tokom prvog poluvremena, Crna Gora je imala mnogo problema i sreće u intervalu od 25. do 30. minuta. Prvo je Milan Mijatović dobio duel jedan na jedan protiv Ilije Grueva, a nedugo zatim, Spas Delev je ostao sam kao duh na pet metara od gola, ali je na sreću ljubitelja fudbala u Crnoj Gori i golmana Mijatovića, iz sjajne pozicije šutirao preko gola.

Reuters/Stoyan Nenov

Crna Gora je uzvratili udarac. Sjajan pokušaj Seada Hakšabanovića, Antonov je uspeo da izblokira, a posle kornera sa leve strane, Stefan Savić je bio najviši u skoku, ali je panterskom intervencijom, Danijel Naumov uspeo da spreči loptu da uđe u mrežu. Naumov je u nadoknadi vremena zaustavio projektil Vukana Savićevića, dobio je duel jedan na jedan sa Adamom Marušićem – 0:0.

U nastavku meča, na teren su istrčali Stevan Jovetić i Vladimir Jovović, umesto Seada Hakšabanovića i Marka Bakića. Obe selekcije su za razliku od prvog poluvremena bile daleko opreznije.  U 70. minutu, posle sjajne akcije Crne Gore, lopta je stigla do Nikole Krstovića koji je uspeo da zatrese mrežu – 1:0.

Crna Gora Montenegro's Marko Vesovic in action with Bulgaria's Ivan Orlinov Yordanov UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group G - Bulgaria v Montenegro
REUTERS/Stoyan Nenov

Do kraja meča, izabranici Mladena Krstajića, fudbaleri Bugarske nastojali su da stignu do izjednačenja, a Crna Gora je nastojala da zatvori sve prilaze svom golu, da iskoristi višak slobodnog prostora i duplira prednost. Na radost ljubitelja fudbala u Crnoj Gori, a na žalost navijača Bugarske, mreže su mirovale do kraja meča. Bugarska je imala zicer za izjednačenje, ali je Savić uspeo da izbaci loptu sa gol linije.

Montenegro's Vukan Savicevic in action with Bulgaria's Hristiyan Petrov UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group G - Bulgaria v Montenegro
REUTERS/Stoyan Nenov

U narednoj rundi, Crna Gora 27. marta igra protiv Srbije u Podgorici, dok će Bugarska gostovati selekciji Mađarske.