UEFA i UNHCR: Dragoslav Stepanović selektor Nemačke

Bundesliga 30. maj 202322:34 5 komentara
Eintracht Frankfurt: Dragoslav Stepanovic. 18.10.22 Stuttgarter Kickers - Eintracht Frankfurt
Foto Robin Rudel via Guliver (Dragoslav Stepanović)

Proslavljeni srpski trener Dragoslav Stepanović predvodiće selekciju Nemačke na Kupu jedinstva u organizaciji Evropske fudbale Unije (UEFA) i Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR).

Dragoslav Stepanović

Kako prenose nemački mediji Frankfurt će biti domaćin drugog po redu Kupa jedinstva, koji će se održati u Frankfurtu. Učestvovaće izbeglički timovi iz 14 evropskih zemalja.

Finale je 28. juna u kampusu Nemačkog fudbalskog Saveza (DFB) u Frankfurtu, a sudiće poznati nemački arbitar Feliks Brih.

Za nas je zanimljivo da će selektor Nemačke biti proslaveljni srpski trener Dragoslav Stepanović, koji živi u Frankfutu i veoma je popularan u Nemačkoj.

„Srećan sam što preuzimam ovaj zadatak. Želimo da se dobro pripremimo i odigramo jak turnir, uostalom Nemačka je branilac titule“, prenose nemački mediji reči Dragoslava Stepanovića, za koga se kaže da je bivši trener Ajntrahta iz Frankfurta i jedan od najboljih svetskih bekova 1960-ih i 1970-ih.

Ovo takmičenje u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA) i Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) ima za cilj da promoviše integraciju izbeglica. Svi igrači su odabrani od strane Hesenskog fudbalskog saveza i igraju za razne hesenske klubove.

(Dragoslav Stepanović) 18.10.22 Stuttgarter Kickers - Eintracht Frankfurt
Foto Robin Rudel (Dragoslav Stepanović)