„Zaslužili smo sreću u Bursi, želimo podvig i u Roterdamu“

REUTERS/Murad Sezer (Selektori Hrvatske i Turske Zlatko Dalić i Štefan Kunc) Croatia coach Zlatko Dalic and Turkey's Stefan Kuntz before the match UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group D - Turkey v Croatia
REUTERS/Murad Sezer (Selektori Hrvatske i Turske Zlatko Dalić i Štefan Kunc)

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobede u Bursi.

EURO 2024

Nakon šokantnog remija u prvom kolu protiv Velsa u Splitu (1:1), kada su gosti iz Britanije izjednačili u 95. minutu, Hrvatska je propušteno sa Poljuda nadoknadila u Turskoj.

Pobedila je domaću selekciju sa 2:0 golovima Matea Kovačića.

„Bili smo pravi i protiv Velsa, samo nije bilo sreće. Ali danas smo bili kompaktni i čvrsti, u nekim trenucima bila je i sreća na našoj strani, ali zavredili smo je. Nije bilo straha. Postali smo meta svima, ali kontrolisali smo celu utakmicu i zabili dva gola. Ovo je dobra priprema za Ligu nacija, komentarisao je Zlatko Dalić za Novu TV.

Daliću je ovo bila 72. utakmica na klupi Hrvartske čime se izjednačio sa svojim mentorom pokojnim Miroslavom Ćirom Blaževićem.

“Lepo je da smo pobedili u toj utakmici. Idemo da se spremimo za Ligu nacija, imamo sposobnost i kvalitet. Nema velikog pritiska, nije ga bilo ni danas. Tako sam rekao i dečkima, da budu opušteni. Bitno je koji ćemo biti na kraju, a ne nakon dva kola. Idemo u Holandiju da probamo da napravimo podvig. Spremni smo, probaćemo”, zaključio je selektor Zlatko Dalić.

Na tabeli D grupe vode Hrvatska i Vels sa po četiri boda, sledi Turska sa tri. U trećem kolu 16. juna Vels dočekuje Jermeniju, a Letonija selekciju Turske. Hrvatska je tada slobodna. Ona će dva dana ranije igrati protiv Holandije u Roterdamu u polufinalu Lige nacija.