Džaka i Šaćiri se izvinili: Nikada se neće ponoviti

FIFA World Cup 5. sep 201811:01 > 11:02
Clive Rose Getty Images Sport

Švajcarski fudbaleri Granit Džaka, Đerdan Šaćiri i Štefan Lihtštajner izvinili su se zbog svoje proslave na utakmici sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvinjenje njih trojice dolazi više od dva meseca pošto su trijumf nad ‘Orlovima’ rezultatom 2:1 proslavili pokazujući dvoglavog orla. Šaćiri i Džaka su, inače, poreklom sa Kosova, na šta su aludirali svojom proslavom, a pridružio im se Lihtštajner.

Njihovo izvinjenje došlo je posle okupljanja reprezentacije Švajcarske pred okršaje u Ligi nacija. Trojica fudbalera pridružili su se selektoru Vladimiru Petkoviću na konferenciji za medije, na kojoj su se osvrnuli na sve što se desilo na Mundijalu.

„Bilo bi glupo da to ponovimo. To se nikada neće desiti“, rekao je Džaka.

Šaćiri je istakao da se izvinjava svima koje je pogodila njegova proslava, a sličan slučaj je bio i sa Lihtštajnerom, inače kapitenom Švajcarske.

„Izvinjavam se. Nisam želeo da ikome stanem na žulj“, naglasio je Lihtštajner.

Džaka i Šaćiri su bili strelci u trijumfu Švajcarske u drugom kolu Svetskog prvenstva i njih dvojica su kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka. Lihtštajnerova kazna je bila upola manja, a sva trojica su upozoreni da će biti oštrije sankcionisani ako proslavu budu ponavljali.