Srbi osetili travu Maksimira, volonteri spremali koreografiju

Ni muva nepozvana nije mogla da uleti na tribine „Maksimira“ za vreme treninga reprezentacije Srbije! Neviđene mere obezbeđenja, pogotovo što je u svečanoj loži bilo i gostiju iz sveta politike, mnoštvo sportskih radnika…

Iako je isprva bilo najavljeno da će Siniša Mihajlović širom otvoriti, za sve zainteresovane, ceo tok poslednjeg vežbanja pred utakmicu, na kraju, posle intervencije policije, za oči javnosti svega je moglo da se isprati prvih 15 minuta. I za to vreme ništa preterano zanimljivo nije moglo da se vidi. Reprezentativci su se zagrevali, istezali, radili lagane vežbe, dok su ih snimale desetine kamera.

A, kraj terena bile su ekipe kako iz Srbije i Hrvatske, tako i novinari sa raznih strana sveta: Japanci, Amerikanci, Holanđani, Nemci… Svi vide u sutrašnjem meču više od igre. Kakvo bi samo iznenađenje za njih bilo da sve protekne bez i najmanjeg ekscesa.

Nekoliko minuta pre nego što je srpska reprezentacija istrčala na teren, domaći volonteri su postavljali na tribinama koreografiju za utakmicu. Zastave sa gradovima iz kojih dolaze navijači su uveliko okačene na ograde, spremljeni su najloni i markeri, ali i parola koja će ići sa svih strana. Na njoj će biti one poznate reči „za narod svoj, državu…“ ali je ceo sadržaj ipak ostao sakriven.

Posle 15 minuta policija je zamolila sve goste da napuste tribine, ostali su samo fudbaleri i stručni štab da se upoznaju sa ambijentom „Maksimira“. Nisu ni naši stadioni baš lepotani, ali opšti je utisak da je Dinamov fudbalski dom baš čudno i nimalo atraktivno zdanje. Ostaje da se vidi koliko je akustično kada ga u petak napuni 35.000 gledalaca.

Author: Novosti.rs