Mrdaković daje gol po utakmici

Miljan Mrdaković, član singapurskog Tampinesa, trenutno je najefikasniji srpski fudbalera ovog proleća.

Mrdaković je prvi strelac S lige sa šest golova na šest mečeva, a svoju efikasnost pokazao je i u kontinentalnom takmičenju, AFC Kupu, gde je postigao tri pogotka na isto toliko utakmica i jedan gol u kvalifikacijama za azijsku Ligu šampiona.

31-godišnji centarfor je jedan od najvećih svetskih putnika među srpskim fudbalerima, pošto je tokom profesionalne karijere promenio 17 klubova i svuda je ostavljao trag. Mrdaković kaže da voli da menja sredinu i okruženje.

-Svaka promena mi prija. Svaki put kada dođem u novi klub, ja na to gledam kao na novi izazov, tako da nikada nije problem da pronađem motivaciju – rekao je Mrdaković.

Mrdakoviću je ovo treći dolazak u Aziju, pošto je prethodno bio član Šandong Lunenga i Điangsu Sejntija.

-Mnogi veruju da nije lako prilagoditi se na život u Aziji. Ja sam prethodno bio u Kini i to dva puta, tako da sam imao neku ideju šta mogu da očekujem u Singapuru. Period prilagođavanja kao da nije ni postojao, golovi su odmah počeli da dolaze i nadam se da će tako i da se nastavi – kaže Mrdaković.

Iskusni srpski fudbaler rekao je da je S Liga na solidnom nivou.

-Nisam pogrešio što sam došao u Tampines i što sam uopšte izabrao Singapur. Liga je ovde verovatno bolja nego što ljudi to očekuju, a nivo profesionalizma raste iz godine u godinu, prema pričama onih koji su ovde duže od mene. Zadovoljan sam i verujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu do kraja sezone – rekao je Mrdaković.

Tampines je uprkos porazu u prethodnom kolu od Hougang Junajteda i dalje ostao na prvom mestu S Lige.

Author: SEM