Azija: Ozijima samo bod u Kini

Francois Nel/Getty Images

Odigrani su mečevi šestog kola treće faze azijske zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Jedan od favorita Australija ponovo je ostala bez celog plena. Ovog puta odigrala je u gostima samo 1:1 protiv Kine.

Reprezentacija koja nije propustila Mondijal od 2006. sada se nalazi u nezavidnoj situaciji. U šest mečeva Australija je već u trećem ostala bez pobede i trenutno se nalazi na trećem mestu Grupe B, koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Uspeli su Oziji prvi da dođu do gola a strelac u 38. minutu bio je Mičel Djuk. Ipak, Kinezi su u 71. minutu dobili penal koji je realizovao Vu Lei i uspeli su da osvoje bod.

Australija je ovim remijem pala na treće mesto Grupe B sa 11 bodova, a preskočio ju je Japan koji je u Omanu slavio minimalnim rezultatom. Jedini gol postigao je Ito u 81. minutu. Japan je drugi sa 12 bodova, a na prvom mestu nalazi se Saudijska Arabaija koja je takođe u gostima i takođe minimalnim rezultatom savladala Vijetnam. Strelac je bio Al Shehari u 31. minutu. Saudijska Arabija ima 16 bodova i jasno je da će se između nje, Japana i Australije voditi velika bitka za prve dve pozicije i direktan odlazak na Svetsko prvenstvo. Van ove priče su Oman sa sedam, Kina sa pet i Vijetnam koji je bez bodova.

U Grupi A nije bilo iznenađenja. Iran i Južna Koreja ostvarili su nove pobede koje ih veoma približavaju Svetskom prvenstvu. Iran je u gostima savladao Siriju 3:0, a Južna Koreja Irak istovetnim rezultatom, takođe u gostima. Iran je lider grupe sa 16 bodova, Južna Koreja ima 14, a prvi pratilac su Ujedinjeni arapski emirati sa šest bodova posle minimalne pobede nad Libanom u gostima. Ipak, imaće ozbiljnu konkurenciju da zadrži to treće mesto koje vodi u dodatne kvalifikacije, pošto su za petama Liban sa pet, Irak sa četiri, pa i poslednja Sirija sa dva boda.

Komentari (0)

Vidi sve komentare